Antena Meniu Search
x

Foto Peste 500 de localităţi din Ucraina sunt încă în beznă. ''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării"

Peste 500 de localităţi ucrainene încă nu aveau energie electrică duminică dimineaţă, în urma bombardamentelor ruseşti din ultimele săptămâni, care au avariat grav infrastructura esenţială din Ucraina, a indicat un reprezentant al Ministerului de Interne ucrainean, potrivit AFP, citat de Agerpres''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării", a declarat Evgheni Ienin.

de Redactia Observator

la 04.12.2022, 14:34

Peste 500 de localităţi din Ucraina încă sunt în beznă. ''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării"
Peste 500 de localităţi din Ucraina încă sunt în beznă. ''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării" - Profimedia Images

''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării. În prezent, 507 de localităţi din opt regiuni ale ţării noastre sunt tăiate de la alimentarea electrică'', a declarat Evgheni Ienin, adjunct al ministrului de interne ucrainean.

''Regiunea Harkov este cea mai afectată, unde 112 de sate sunt izolate; în regiunile Doneţk şi Herson, peste 90; în regiunea Nikolaev, 82; în regiunea Zaporijie, 76; în regiunea Lugansk, 43'', a precizat el.

Moscova a bombardat instalaţiile energetice ucrainene

Strategia Moscovei de a bombarda instalaţiile energetice ucrainene, urmată din octombrie pe fondul eşecurilor militare, reprezintă o "crimă de război" pentru aliaţii occidentali ai Ucrainei şi considerată "crimă împotriva umanităţii" de către preşedintele Zelenski.

"Vă rog, trebuie să consumăm electricitatea cu moderaţie în toate regiunile, ca şi înainte. Dacă nu aveţi o întrerupere a electricităţii, nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Vă rog, dacă aveţi electricitate, asta nu înseamnă că puteţi porni mai multe aparate electrice puternice deodată. Vârfuri de consum se înregistrează în fiecare seară, ceea ce duce la o creştere a întreruperilor de urgenţă. Acum, ca şi înainte, este nevoie să economisim energia", a subliniat Zelenski săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 500 de localităţi din Ucraina sunt încă în beznă. ''Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării"