Antena Meniu Search
x

O nouă rachetă a căzut în nordul R. Moldova. Sunt probleme şi la sistemul energetic. Rusia a bombardat masiv azi în Ucraina

O rachetă a fost descoperită într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova, relatează deschide.md, citat de news.ro. Incidentul vine în contextul în care Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Ucrainei.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 17:03

Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti de luni, şi-au intensificat gradul de alertă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău. Totodată, în conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de aşertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliţiei şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne.

Probleme cu sistemul energetic

Moldoelectrica a anunţat că sunt perturbări în sistemul electroenergetic şi că pot exista deconectări de la sistem. Autorităţile moldovene nu au legat cele două incidente între ele, cel puţin nu la nivel public. Republica Moldova a mai experimentat în două situaţii similare întreruperi ale energiei electrice.

Pe acelaşi subiect

Ucraina a anunţat în cursul zilei că Rusia a declanşat un nou atac cu rachete asupra ţării, iar The Guardian scris că ar putea fi vorba despre peste 100 de rachete. Potrivit sursei citate, cel mai probabil rachetele trase de ruşi sunt de tipul Kalibr şi au fost lansate de pe mare.

Explozii puternice şi în Rusia

În cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, mai multe explozii au fost raportate pe două aerodromuri din Rusia. Aerodromurile se află la distanţe de câteva sute de kilometri de graniţa Rusiei cu Ucraina. Una dintre explozii a fost înregistrată pe un aerodrom din apropierea oraşului Riazan, la sud-est de Moscova, în timp ce cea de-a doua a fost înregistrată în regiunea Saratov.

În urma celor două explozii au fost înregistratate 3 decese şi 8 persoane rănite. Guvernatorul regiunii Saratov a declarat că forțele de securitate verifică ceea ce el a numit „un incident la instalațiile militare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O nouă rachetă a căzut în nordul R. Moldova. Sunt probleme şi la sistemul energetic. Rusia a bombardat masiv azi în Ucraina