Antena Meniu Search
x

GAFĂ URIAŞĂ după atentatul din Barcelona. Autorităţile au căutat un suspect greşit! Atacatorul ar fi trecut deja graniţa

Teroristul de pe La Rambla este încă liber! Timp de 24 de ore, autorităţile au căutat un suspect greşit: un adolescent de 17 ani, care a sfârşit de fapt sub gloanţele poliţiştilor în celălalt atac din Spania, în Cambrils.

Vezi și

Teroristul de pe La Rambla este încă liber! Timp de 24 de ore, autorităţile au căutat un suspect greşit: un adolescent de 17 ani, care a sfârşit de fapt sub gloanţele poliţiştilor în celălalt atac din Spania, în Cambrils.

Cel mai căutat om din Europa este Iunes Abuiacub. Potrivit poliţiei spaniole, el s-a aflat la volanul furgonetei care a intrat fără milă în mulţimea de pe La Rambla, joi seară.

Marocanul are 22 de ani şi face parte din celula din oraşul Ripoll, din Catalonia. Avea legături strânse cu ceilalţi cinci terorişti ucişi de poliţişti la Cambrils. Printre ei, a fost identificat şi Mussa Ukabîr, adolescentul de 17 ani bănuit iniţial că a comis atacul de pe La Rambla.

Celula pregătea un atac şi mai mare la catedrala Sagrada Familia, simbolul Barcelonei.

Pe acelaşi subiect

Într-o locuinţă din Alcanar, tot în Catalonia, teroriştii confecţionau un dispozitiv exploziv puternic. Guvernul de la Madrid dă însă asigurări că pericolul a trecut.

Pentru victime şi familiile lor, lupta nu s-a încheiat. Zeci de răniţi, din peste 30 de ţări, se află încă pe patul de spital. Alţii sunt şi acum daţi dispăruţi. Julian Cadman, un băieţel de numai 7 ani, a fost separat de mama sa în momentul atacului.

NORMA , mătuşa lui Julian:

Sunt atât de îngrijorată că nu mă pot concentra pe ce am de făcut. Sunt foarte îngrijorată.

Julia Monaco, o tânără din Australia, a avut noroc, pentru a treia oară. E al treilea atentat în care scapă cu viaţă, după ce a fost suprinsă şi de atacurile de la Londra şi Paris. Joi, a rămas blocată într-un magazin de pe La Rambla.

Supravieţuitoare:

La un moment dat am rămas blocaţi într-un magazin şi confuzia a pus stăpânire pe oameni. În secunda următoare fugeam ca să ne salvăm viaţa.

Astăzi, regele Felipe al Spaniei şi soţia sa Letiţia au fost la unul dintre spitalele în care se află internate victimele atentatului de joi.

În semn de omagiu, jucătorii echipei de fotbal FC Barcelona vor renunţa să-şi poarte numele pe tricouri, la meciul de mâine. Vor purta, în schimb, numele oraşului lovit de terorişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » GAFĂ URIAŞĂ după atentatul din Barcelona. Autorităţile au căutat un suspect greşit! Atacatorul ar fi trecut deja graniţa