Antena Meniu Search
x

19 ani de la atentatele care au schimbat fața Americii. Turnurile World Trade Center, făcute una cu pământul

Azi se împlinesc 19 ani de la atentatele de la 11 Septembrie care au schimbat pentru totodeauna faţa Americii dar şi a lumii! Aproape trei mii de oameni, printre care şi patru români, au murit în atentatele comise de membrii grupării teroriste Al-Qaeda, al cărui lider, la acea vreme, era Osama Bin Laden. Atacurile au vizat deturnarea a patru avione civile care au lovit două din cele mai mari simboluri americane. Turnurile Gemene şi Pentagonul. Astăzi, pentru prima oară de la atacurile care au îngenunchiat America, ceremoniile vor fi restrânse din cauza măsurilor impuse de pandemie.

de Redactia Observator

la 11.09.2020, 17:25

Vezi și
  • 11 septembrie 2001 - cea mai neagră zi pentru Statele Unite
  • Comemorarea victimelor, în cadrul unei ceremonii restrânse

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

11 septembrie 2001. Ziua în care America a încremenit. Era ora locală 8 si 46 de minute când un avion cu 76 de pasageri a lovit turnul nordic al World Trade Center.

Avionul, un Boeing 767, decolase din Boston şi urma să aterzieze la Los Angeles. 17 minute mai târziu scena se repetă. De această dată, avionul loveşte turnul sudic. Sute de oameni mor pe loc.

Captivi în World Trade Center zeci de oameni se aruncă în gol pentru a evita o moarte lentă, prin sufocare cu fum.

La două ore de la tragedie, cei doi zgârie-nori se prăbuşesc, sub privirile îngrozite a milioane de americani.

În câteva minute, World Trade Center devine scena unui film apocaliptic. Un nor gros de fum acoperă totul în jur. Oamenii aleargă îngroziţi printre ruine. Mulţi dintre ei sunt răniti.

Ziua în care America a încremenit

La aproape o oră de la primul atac, toate zborurile de peste Ocean sunt înterzise. Atacurile însă continuă. La 09.37 un al treilea avion se prăbuşeşte peste Pentagon. Iar 20 de minute mai târziu, ultimul avion deturnat, cade pe un câmp din statul Pennsylvania.

Teroriştii ar fi avut ca ţină sediul Congresului Statelor Unite, însă planul a fost dejucat de cei 37 de pasageri aflaţi la bord.

Aproape 3.000 de oameni au murit în atentatele de la 11 Septembrie, comise de 19 terorişti Al-Quaeda. Printre ei şi patru români care lucrau în turnurile gemene. Alte 6.000 de persoane au fost rănite.

Osama Bin Laden a devenit între timp cel mai căutat criminal al Statelor Unite. Iar după o vânătoare ce a durat mai bine de 10 ani, acesta a fost omorât de forţele americane în Pakistan.

Astăzi, la cea 19 ani de la cea mai neagră zi din istoria modernă a Statelor Unite, ceremoniile de comemorare se vor desfăşura, în condiţii speciale.

Pentru prima oară ceremonia de la World Trade Center va fi una restrânsă. Doar rudele victimele vor avea voie să ia parte la eveniment. Iar masca este obligatorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 19 ani de la atentatele care au schimbat fața Americii. Turnurile World Trade Center, făcute una cu pământul