Antena Meniu Search
x

Atentate teroriste care au zguduit lumea in 2020. Şase răniţi, în urma unui atac terorist produs în Rusia

Şase persoane au fost rănite, după ce un atac terorist s-a produs, în cursul zilei de vineri, în localitatea Uchkeken, din Rusia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.12.2020, 17:53

Atacul terorist din Rusia, produs într-o zonă preponderent musulmană
Mai mulţi ofiţeri FSB au fost răniţi în atacul terorist din Rusia - Sputnik via Russia Today
  • Atacul terorist din Rusia s-a produs într-o zonă preponderent musulmană.
  • Atacul terorist din Rusia ne face să ne amintim de câteva dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste produse în acest an.

Atacul a vizat sediul FSB (Serviciul Federal de Securitate) din localitate.

Conform Daily Mail, un bărbat a strigat "Allahu Akbar" şi s-a aruncat în aer la intrarea în sediul FSB din Uchkeken.

Atacatorul a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, atât ofiţeri FSB, cât şi civili care treceau prin zonă la momentul producerii atacului.

Atacul vine la scurt timp după ce reprezentanţii FSB au precizat că, doar în acest an, au dejucat 41 de atacuri teroriste care s-ar fi putut produce în întreaga Rusie.

De altfel, trebuie precizat că localitatea Uchkeken, unde s-a produs atacul de vineri, se află într-o zonă preponderent musulmană.

Atacul de la Uchkeken ne face să ne readucem aminte de câteva dintre atentatele teroriste care au zguduit lumea în 2020.

166 de morţi în atacul terorist de la Chinagodrar

Primul atac terorist recunoscut pentru 2020 a fost şi unul dintre cele mai sângeroase, 166 de persoane pierzându-şi viaţa în urma atacului de la Chinagodrar (Niger). Zeci de militanţi înarmaţi cu mitraliere au atacat unitatea militară din localitate. 89 de soldaţi au fost ucişi, înainte ca atacul să fie respins cu ajutorul unor bombardamente efectuate de armata franceză. Şi-au pierdut viaţa şi 77 de atacatori.

11 morţi în urma unui atac terorist produs în Germania

Primul atac terorist din acest an care a îndurerat Europa s-a produs pe 19 februarie, la Hanau, în Germania. Atacatorul a fost identificat drept Tobias Rathjen, un bărbat de 43 de ani cunoscut drept simpatizant al mişcării de extremă dreapta. Bărbatul a deschis focul asupra a două baruri din oraş frecventate de străini. Nouă persoane au fost ucise de Rathjen. Şase dintre victime erau persoane străine, iar celelalte trei aveau origini străine. Înainte ca forţele de ordine să-l prindă pe Rathjen, bărbatul şi-a ucis mama şi s-a sinucis.

15 morţi şi 78 de răniţi în urma unui atac terorist produs în Filipine

Un alt atac terorist extrem de sângeros s-a produs, în luna august, în Jolo, din Filipine. 15 persoane au murit şi 78 au fost rănite, după ce două explozii au zguduit oraşul cu peste 125.000 de locuitori. Prima explozie a vizat un camion plin cu soldaţi, iar a doua s-a produs în dreptul unei instituţii bancare extrem de importante. Atacul a fost revendicat, ulterior, de Stat Islamic.

Mai multe atacuri teroriste produse în Franţa

Franţa a fost zguduită, în special în a doua jumătate a anului, de mai multe acţiuni cu iz terorist. Pe 25 septembrie, două persoane au fost înjunghiate în apropiere de fostul sediu al Charlie Hebdo din Paris. Pe 16 octombrie, un adolescent rus de 18 ani, cu origini cecene, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, după ce a decapitat un profesor în localitatea Conflans-Sainte-Honorine. Nu în ultimul rând, pe 29 octombrie, la Nisa, trei persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Catedrala Notre-Dame. Principalul suspect a fost capturat cu ajutorul unor focuri de armă.

2 noiembrie, ziua neagră a atacului terorist de Viena

Poate cel mai surprinzător atac terorist din acest an s-a produs la Viena, pe 2 noiembrie, capitala Austriei fiind considerată unul dintre cele mai sigure oraşe din lume. Kujtim Fejzullai, un tânăr susţinător al Stat Islamic, a deschis focul în mai multe locaţii din Viena. A ucis patru persoane şi a rănit alte 23 înainte de a fi împuşcat de forţele de ordine. S-a spus despre Kujtim Fejzullai, la momentul respectiv, că s-a răzbunat pentru că nu a putut ajunge în Siria ca să se alăture Stat Islamic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atentate teroriste care au zguduit lumea in 2020. Şase răniţi, în urma unui atac terorist produs în Rusia