Antena Meniu Search
x

Franța trimite 7.000 de soldați să patruleze pe străzi, după atacul terorist de la Nisa

Franţa a fost din nou ţinta unui atac terorist de o cruzime ieşită din comun. Trei oameni au fost ucişi cu brutalitate într-o biserică din Nisa. Două dintre victime au fost decapitate de un tânăr tunisian, militant islamist.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 21:39

Vezi și
  • Trei persoane au fost ucise în atacul terorist de la Nisa.
  • Atacul terorist s-a produs într-o catedrală.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Era aproape de ora 9 dimineaţa, când teroarea punea stăpânire pe Catedrala Notre-Dame din Nisa. Lăcaşul de cult abia se deschisese, când un tânăr înarmat cu un cuţit de bucătărie a intrat şi a început să lovească la întâmplare în credincioşii veniţi să se roage.  

O femeie de 70 de ani şi îngrijitorul bisericii au fost decapitaţi. Rănile s-au dovedit fatale şi pentru o mamă în vârstă de 30 de ani. Atacatorul, un tânăr de 21 de ani, de origine tunisiană, a fost împuşcat de poliţie şi se află în spital sub pază.  

Christian Estrosi, primar Nisa: Nu există nici un dubiu asupra seminificaţiei gestului autorului acestor acte. El repeta întruna "Allah este mare" în timp ce primea îngrijiri medicale.

De la locul tragediei, Emmanuel Macron le-a promis francezilor că vor fi în siguranţă în biserică. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Am decis că, în următoarele ore, armata să fie şi mai mult mobilizată. Vom trece, în cadrul "operațiunii santinelă", de la 3.000 la 7.000 de militari în Franța. Astfel, vom fi în situaţia de a putea proteja toate lăcaşele de cult.

La mii de kilometri distanţă, în Arabia Saudită, un alt francez avea să fie ţintă pentru un terorist. Un paznic al unui consulat a fost înjunghiat, iar atacatorul a fost arestat.

Tensiunile religioase din Franţa sunt la cote maxime după ce, în urmă cu două săptămâni, un profesor a fost decapitat de un terorist de 18 ani, deranjat de faptul că dascălul le-a arătat elevilor o caricatură cu Profetul Mahomed.

În urma atacului, Macron a avetizat că Franţa nu va deveni o victimă a islamismului radical. O moschee a fost închisă şi mai multe grupări considerate islamiste vor fi dizolvate. Măsurile Parisului au provocat furie în lumea musulmană.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Franţa şi Europa, în general, nu merită politicile provocatoare, urâte, care sădesc seminţele urii lui Macron şi a celor care au aceeaşi mentalitate. Sunteţi criminali, criminali!  

În tot mai multe state musulmane oamenii cer în stradă boicotarea produselor franţuzeşti şi ard postere şi obiecte cu chipul lui Macron, care a ajuns să fie comparat cu Satana. În Libia, într-un magazin de haine, semnele de pe podea care indică distanţa sigură de 1,5 metri au fost înlocuite cu postere cu faţa liderului de la Elysee.

Ca o contrareacţie, jurnaliştii de la publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo au publicat o caricatură care îl prezintă pe preşedintele turc în viaţa privată în timp ce ridică tunica unei femei şi consumă alcool.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Franța trimite 7.000 de soldați să patruleze pe străzi, după atacul terorist de la Nisa