Antena Meniu Search
x

Austria ar putea impune lockdown pentru nevaccinaţi, dacă numărul pacienţilor COVID de la ATI depăşeşte 500

Persoanele nevaccinate din Austria s-ar putea confrunta cu noi restricții, inclusiv lockdown, dacă numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească, a declarat vineri seară cancelarul Alexander Schallenberg.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 16:42

Persoanele nevaccinate din Austria s-ar putea confrunta cu noi restricții, inclusiv lockdown
Persoanele nevaccinate din Austria s-ar putea confrunta cu noi restricții, inclusiv lockdown - Profimedia

Anunţul cancelarului Austriei, Alexander Schallenberg, vine după o întâlnire cu liderii statului, organizată vineri seară pentru a stabili ce e de făcut pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. "Încă nu putem privi pandemia prin oglinda retrovizoare", a declarat Schallenberg. "Suntem pe cale să ne lovim de o pandemie a celor nevaccinați".

Restricţii pentru persoanele nevaccinate în Austria

Oficialul austriac a anunțat noi restricţii dacă numărul pacienților bolnavi de COVID-19 din unitățile de terapie intensivă atinge 500, sau dacă e depăşit pragul de 25% din capacitatea totală a secţiilor ATI din țară. În acest caz, accesul în restaurante şi hoteluri va fi limitat, iar singurii care se vor putea bucura de facilităţile turistice vor fi cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Ulterior, dacă numărul infectărilor continuă să crească, iar o treime din paturile ATI devin ocupate, guvernul intenționează să impună carantina la domiciliu pentru persoanele nevaccinate.

În prezent, numărul de pacienți COVID din secţiile de terapie intensivă este de 220, relatează Associated Press. Săptămâna trecută, Austria a raportat 20.408 de cazuri noi de coronavirus, potrivit autorităților sanitare. Aproximativ 62,2% din populaţia ţării este complet vaccinată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Austria ar putea impune lockdown pentru nevaccinaţi, dacă numărul pacienţilor COVID de la ATI depăşeşte 500