Antena Meniu Search
x

Autorităţile din China au arestat peste 80 de oameni care produceau un vaccin anti-Covid fals

Peste 80 de oameni au fost arestaţi pentru că produceau un vaccin anti-Covid fals, în China. Ţara a declarat că vrea să combată problema producerii ''vaccinului fals'' care a apărut din septembrie 2020. Poliţia a constatat că încă de atunci, cei implicaţi au ''obţinut profituri uriaşe din realizarea vaccinurilor din soluţie salină şi vânzarea acestora la un preţ mai mare''.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.02.2021, 21:33

Ţara a declarat că vrea să combată problema producerii ''vaccinului fals''
Peste 80 de oameni au fost arestaţi pentru că produceau un vaccin anti-Covid fals, în China - Profimedia Images
  • Autorităţile din China au arestat peste 80 de persoane care au contrafăcut vaccinul anti-Covid
  • Ţara a declarat că vrea să combată problema producerii ''vaccinului fals''

Departamentele de poliţie din Jiangsu, Beijing şi Shandong au arestat peste 80 de persoane implicate în producerea a peste 3.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 fals, potrivit mediafax.ro, care citează surse CNN .

O agenţie de ştiri locale a notat că ministerul Securităţii Publice investighează infracţiunile legate de fabricarea şi vânzarea de vaccinuri contrafăcute. 

Cele două vaccinuri anti-Covid utilizate în China 

China şi-a vaccinat populaţia cu vaccinuri de la două companii, Sinovac şi Sinopharm, şi ambele au fost distribuite şi în alte ţări, inclusiv în Turcia.

Ambele companii au declarat iniţial că vaccinurile lor au fost eficiente cu peste 78%, dar studiile în stadiu întârziat ale candidatului Sinovac din Brazilia au raportat o rată de eficacitate de 50,38%. Sinovac şi-a păstrat vaccinul, chiar dacă unele ţări l-au supus unor teste şi au întrerupt distribuirea.

Sinopharm, compania de stat al cărei vaccin a fost primul care a fost aprobat în China, a declarat că produsul său a fost 79,34% eficient în studii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Autorităţile din China au arestat peste 80 de oameni care produceau un vaccin anti-Covid fals