Antena Meniu Search
x

Două adolescente românce vor fi repatriate, după ce ambii părinţi le-au murit în Spania

Autorităţile spaniole se străduiesc să trimită două adolescente românce înapoi în ţară! Părinţii lor au murit pe pământ iberic.

Vezi și

Autorităţile spaniole se străduiesc să trimită două adolescente românce înapoi în ţară! Părinţii lor au murit pe pământ iberic, tatăl, în urmă cu trei ani, mama, acum câteva zile. Aşa că, pentru că nu mai au pe nimeni şi nici cetăţenie spaniolă, fetele trebuie să se întoarcă acasă. Dar şi aici sunt aproape la fel de singure. Mai au un singur frate, care a fost plasat la un centru pentru copii.

Ileana Pop locuia de mai mulţi ani în Cuenca, Spania. Şi-a îngropat soţul acolo, dar mai avea lângă ea cele două fete. Viaţa i-a fost ca un scenariu de roman. Ion Petrovai, primar comuna Petrova: "În Spania ei au fost duşi la lucru. A lucrat la curăţarea străzilor. Ea cu copiii cerşeau. Soţul a decedat acum trei ani. A fost internată într-un ospiciu în Spania. De acolo a mai născut două fete."

Fete pe care le-ar fi dat unei familii de acolo. Viaţa ei era din ce în ce mai grea. Pe 4 ianuarie s-a stins din viaţă în urma unui infarct, iar fiicele ei sunt acum în grija autorităţilor spaniole, care vor să le trimită acasă.

Ion Petrovai, primar comuna Petrova: "Am înţeles că o familie din Vişeu de Sus a vrut să pună la dispoziţie suma pentru transport din Spania şi înmormântare în Leordina, dar dacă soţul e îngropat în Spania, să fie şi ea, şi banii puşi într-un cont pentru copii."

Acasă, Ileana şi-a lăsat băiatul care acum este la liceu. A stat în grija bunicii, până aceasta s-a stins din viaţă. Casa în care ar putea creşte copiii este acum închiriată.

Practic, deocamdată nu are cine să le ia pe fete acasă. Dacă nimeni nu va vrea să aibă grijă de fete, vor ajunge şi ele în grija statului român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Două adolescente românce vor fi repatriate, după ce ambii părinţi le-au murit în Spania