Antena Meniu Search
x

Autorul crimelor din Berlin este încă în libertate

Incertitudinea şi frica domină Germania, la 48 de ore de la masacrul din Târgul de Crăciun de la Berlin! Autorul este încă în libertate. La locul tragediei, în camion s-au prelevat urme de ADN şi un act de identitate pe numele unui tunisian de 24 de ani.

Vezi și

Incertitudinea şi frica domină Germania, la 48 de ore de la masacrul din Târgul de Crăciun de la Berlin! Autorul este încă în libertate. La locul tragediei, în camion s-au prelevat urme de ADN şi un act de identitate pe numele unui tunisian de 24 de ani.

Acum este cel mai căutat om din Germania. Între timp, autopsia şoferului polonez a dezvăluit faptul că acesta trăia în momentul atentatului, însă era rănit. Între timp, măsurile de securitate au fost sporite în toată Europa.

Cercul în jurului autorului atacului din Piaţa de Crăciun se strânge tot mai tare. Au apărut informaţii în presa din Berlin, venite chiar de la poliţia germană, despre presupusul agresor. 

E tunisian, născut în 1992 şi un act de identitate de-al lui a fost găsit în camion.

Pe acelaşi subiect

Berlinul e acum un oraş-fortăreaţă. La tot pasul vezi poliţişti şi membrii ai trupelor speciale. Toţi cu o misiune clară: să-l prindă pe autorul masacrului de luni seară. Anchetatorii au informaţii că individul ar putea comite noi atacuri. E încă liber. Şi ar putea avea complici.

Suspectul are, însă, un avans de 24 de ore. Asta după ce iniţial anchetatorii au arestat un pakistanez de 23 de ani. Ulterior s-a dovedit că bărbatul nu are nicio legătură cu crimele. Acesta doar trecuse pe roşu cu maşina, la o distanţă de un kilometru de Piaţa de Crăciun.

 Drept urmare a fost eliberat. Între timp, zona atacului a devenit altar şi loc de reculegere, în memoria celor 12 oameni ucişi. 

Şase dintre cei 12 morti sunt cetăţeni germani, potrivit politiei, care a precizat ca identificarea celorlalte victime nu e finalizată.

O italiancă este dată dispărută de familie iar telefonul ei a fost găsit strivit în piaţă. Martori care au scăpat din infern, au povestit cum camionul groazei a trecut la câţiva milimetri pe lângă ei. Printre ei, un tată cu fiica lui, nemţi dar şi un american şi iubita lui.

Preşedintele Germaniei i-a vizitat astăzi pe răniţi la spital. Sunt 48 din care mulţi grav.

Am văzut un camion venind de aici foarte repede şi, după ce a trecut de noi, am văzut că se îndrepta către piaţă. Apoi, am auzit o explozie foarte agresivă şi am văzut mulţi oameni care au început să fugă. Şi noi am început să fugim.

Ancheta a stabilit până acum că şoferul polonez al camionului avea 37 de ani, un copil şi s-ar fi luptat cu atacatorul până să fie ucis. Şi autopsia a stabilit că polonezul ar fi fost în viaţă când camionul său condus de tunisian a trecut peste oameni. 

Ca urmare a evenimentelor tragice din Germania, autorităţile american dar şi din Italia, Belgia, Franţa şi Marea Britanie şi-au sporit măsurile de securitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Autorul crimelor din Berlin este încă în libertate