Antena Meniu Search
x

Avalanşe ucigaşe în Alpii Austrieci. Cel puţin şase morţi din cauza căderilor masive de zăpadă

Cel puţin şase oameni au murit, în ultimele zile, în urma avalanşelor din Alpii Austrieci. Sunt persoane căutate şi acum. Aproximativ două mii de localnici şi turişti sunt izolaţi din cauza cantităţilor enorme de zăpadă, susţine presa locală.

Vezi și

Cel puţin şase oameni au murit, în ultimele zile, în urma avalanşelor din Alpii Austrieci. Sunt persoane căutate şi acum. Aproximativ două mii de localnici şi turişti sunt izolaţi din cauza cantităţilor enorme de zăpadă, susţine presa locală.

Peste un metru şi jumătate de zăpadă s-a depus în doar câteva zile în zonele înalte ale Alpilor Austrieci. În multe dintre zone stratul ajunge chiar şi la patru metri şi s-au produs avalanşe. Şase persoane au murit şi două sunt căutate de salvatori. Doar că ninsorile permanente şi viscolul îngreunează căutările. 

Elicopterele care se duc regulat acolo, la altitudinile mari pentru a provoca avalanşe controlat, s-au întors din drum din cauza viscolului. 

În zona de sud-est, Stiria, peste 2.000 de oameni au rămas izolaţi, susţine presa locală. Mai mulţi români au fost şi ei surprinşi de vremea rea într-o tabără. Sunt în afara oricărui pericol acum, ne-a asigurat organizatorul din România.

Ninge non stop de peste patru zile în zona Shladming a Austriei.

Deşi au utilaje ultraperformante, din cauza ninsorilor abundente, autorităţile din Austria au închis mai multe drumuri.

ANDI, jurnalist în Austria: Au fost cozi kilometrice. A acoperit tot absolut. A fost şi zăpadă, a bătut şi vântul foarte tare. A acoperit autostrăzile, a acoperit străzile, nu mai spun de drumurile mici care duceau către pârtiile de ski. 

În zonele joase se schiază, dar cu respectarea regulilor de siguranţă.

Martin Kafer, instructor de schi: Pe de o parte, noi vrem zăpadă proaspătă. Dar, pe de altă parte, devine periculoasă dacă este prea multă.  

Va mai ninge mult în aceleaşi zone din Austria. Meteorologii locali anunţă că stratul de zăpadă va creşte cu până la 80 de centimetri.

Probleme similare sunt şi în Italia, Germania şi Grecia. În zona Atenei mai multe drumuri au fost închise iar temperaturile au ajuns până la -23 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Avalanşe ucigaşe în Alpii Austrieci. Cel puţin şase morţi din cauza căderilor masive de zăpadă