Antena Meniu Search
x

Care e de fapt averea lui Vladimir Putin. Considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume, președintele rus susține că are o Lada, un apartament și un salariu de 80000 euro pe an

Averea lui Vladimir Putin este din nou în atenția publicului, cu ocazia depunerii candidaturii pentru un nou mandat în fruntea statului rus.

Averea lui Vladimir Putin este din nou în atenția publicului, după ce președintele Rusiei și-a depus declarația de avere cu ocazia candidaturii pentru un nou mandat în fruntea statului rus.

Vladimir Putin susține, în declarația de avere, că deține o Lada, un apartament și are venituri estimate la 80.000 de euro pe an, potrivit The Sun.

Asta, în condițiile în care mulți experți îl consideră pe președintele Rusiei ca fiind "cel mai bogat om din lume", cu o avere estimată la 180 de miliarde de euro, cu mult peste averea de 105 miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, șeful Amazon, declarat recent cel mai bogat am al planetei.

Pe acelaşi subiect

Potrivit detaliilor oferite Comisiei centrale a alegerilor din Rusia, Putin susține că între 2011 și 2016 ar fi câștigat un venit de aproximativ de 500.000 de euro.

Salariul lui ca președinte este de 80.000 de euro pe an, cu jumătate mai puțin decât câștigă premierul Marii Britanii, Theresa May.

Putin deține, de asemenea, mai multe conturi bancare în care declară că are un total de 13,8 milioane de ruble (190.000 de euro) și un apartament de 800 de metri pătrați, în Sankt Petersburg.

El susține că deține două mașini Volga, din era sovietică, și o Lada din 2009.

Adevărul despre averea lui Vladimir Putin

The Sun notează însă că adevărata avere a lui Vladimir Putin este impresionantă.

Opozanții lui politici cred că banii provin după "jefuirea" diverselor instituții publice și a afacerilor de stat.

Bill Browder, scriitor și managerul al unui fond rusesc, spune că Vladimir Putin s-a folosit de puterea lui politică pentru a-și strânge fabuloasa avere.

Adevarul despre averea lui Vladimir Putin

Se spune despre el că are un super-iaht, numit Olympia, a cărui valoare este estimată la 28 de milioane de lire sterline, un superjet, unde numai vasul de toaletă costă 50.000 de lire sterline, și că ar avea acces la alte 58 de avioane și elicoptere.

Adevarul despre averea lui Vladimir Putin

De asemenea, Putin este creditat cu un palat la malul Mării Negre, estimat la 800 de milioane de lire sterline, precum și alte 20 de proprietăți pe teritoriul Rusiei.

Pasiunea sa pentru ceasurile de lux i-au adus o colecție de 500.000 de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Care e de fapt averea lui Vladimir Putin. Considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume, președintele rus susține că are o Lada, un apartament și un salariu de 80000 euro pe an