Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin dezvăluie că nu are smartphone. De ce evită telefonul mobil preşedintele rus?

Vladimir Putin dezvăluie că nu are smartphone. Preşedintele rus a făcut dezvăluirea la o reuniune cu cercetători şi academicieni ruşi, la Novosibirsk.

de Redactia Observator

la 09.02.2018 , 10:15

Vladimir Putin a dezvăluit că nu are smartphone - Hepta

Vladimir Putin dezvăluie că nu are smartphone. Preşedintele rus a făcut dezvăluirea la o reuniune cu cercetători şi academicieni ruşi, la Novosibirsk, în Siberia Occidentală.

Într-un discurs la reuniune, directorul Institutului Naţional de Cercetări Kurceatov, Mihail Kovalciuk, tocmai spusese că, la ora acutală, "oricine are un smartphone în buzunar".

"Eu nu am smartphone şi nici dumneavoastră nu aveţi! Şi tocmai aţi spus că toată lumea are", a replicat Vladimir Putin.

Articolul continuă după reclamă

Vladimir Putin: "un telefon mobil ar suna tot timpul"

În 2005, Putin a spunea că nu are telefon mobil, iar 5 ani mai târziu a reconfirmat informaţia, explicând că, dacă ar avea un celular în buzunar, ar suna tot timpul. În 2014, purtătorul lui de cuvânt a spus că preşedintele încă nu foloseşte telefon mobil, ci preferă alte tipuri de comunicaţii.

Misterul, a fost rezolvat, probabil, încă din 2003, de un tabloid foarte popular în Rusia, Argumenty i Fakty. Potrivit ziarului, dacă vrea să vorbească la telefon, Putin cere pur şi simplu mobilul unuia dintre însoţitorii săi.

De ce se fereşte Putin de smartphone? Potrivit Newsweek, preşedintele rus priveşte cu suspiciune Internetul, pe care îl vede ca pe un produs al spionajului american. El nu accesează reţele de socializare, ci citeşte din informările oficiale venite de la subalterni despre postările din social-media, precum cele ale lui Donald Trump pe Twitter.

Vladimir Putin a dat asigurări anul trecut, într-o întâlnire cu tinerii ruşi, că se simte "o persoană obişnuită", al cărei program de muncă "se termină atât de târziu", încât nu se gândeşte decât "să se ducă la culcare cât mai repede posibil" şi "nu să se uite pe Instagram".

"Dacă angajaţii administraţiei mele folosesc Internetul în mod foarte activ, personal, eu aproape că nu-l folosesc", a mărturisit el.

Spre deosebire de Putin, premierul rus Dmitri Medvedev, în vârstă de 52 de ani, este adesea văzut în public cu iPhone-ul său şi publică cu regularitate fotografiilepe care le face pe paginile sale oficiale pe Instagram şi Facebook.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Vladimir Putin dezvăluie că nu are smartphone. De ce evită telefonul mobil preşedintele rus?