Antena Meniu Search
x

Avertismentul OMS: Al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mai dificil decât primul

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, joi, un avertisment, atrăgând atenția că al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mai dificil decât primul. Acest lucru se datorează faptului că boala se răspândește mult mai repede, mai ales în emisfera nordică, în condiţiile în care circulă mai multe tulpini.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 14.01.2021, 18:19

Bilanţul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la începutul pandemiei
Bilanţul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la începutul pandemiei - Profimedia Images
  • OMS avertizează că boala este mult mai contagioasă, mai ales în emisfera nordică
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, în timpul unui eveniment care a avut loc online.

Bilanţul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la începutul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane.

”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a spus Ryan.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

Pe fondul temerilor de noua variantă, mai contagioasă, a coronavirusului, depistată prima oară în Marea Britanie, dar care între timp s-a extins în lume, guverne din Europa au anunţat, miercuri, măsuri mai stricte de combatere a îmbolnăvirilor, scrie News.ro.

Acestea includ munca de acasă şi închiderea unor magazine în Elveţia, prelungirea stării de urgenţă în Italia şi măsuri în Germania pentru reducerea contactelor între oameni.

Restricţii mai dure au anunţat şi Portugalia şi Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Avertismentul OMS: Al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mai dificil decât primul