Antena Meniu Search
x

Avion dispărut cu 162 de oameni la bord

O tragedie aviatică îndoliază 5 ţări. Un avion malaezian cu 162 de oameni la bord a dispărut de pe radare, la puţin timp după decolarea din Indonezia. Aeronava trebuia să aterizeze în Singapore, însă nu a mai ajuns

Vezi și

O tragedie aviatică îndoliază 5 ţări. Un avion malaezian cu 162 de oameni la bord a dispărut de pe radare, la puţin timp după decolarea din Indonezia. Aeronava trebuia să aterizeze în Singapore, însă nu a mai ajuns. 

Este foarte probabil ca avionul să se fi prăbuşit în Marea Java, după ce a intrat într-o zonă cu turbulenţe puternice. Printre cei dispăruţi nu se află şi români.

Trebuia să fie o călătorie cu avionul de numai două ore din Indonezia în Singapore. După 45 de minute de la decolare, turnul de control a pierdut contactul cu aeronava. Avionul avea 162 de suflete la bord, printre care 16 copii dar şi un bebeluş.

Oficiali indonezieni spun că piloţii au cerut să devieze de la traseu, din cauza turbulenţelor puternice. Din acel moment nu s-a mai putut lua legătura cu echipajul.

Peste 150 dintre pasageri sunt indonezieni, mai mulţi sud-coreeni, un cetăţean din Singapore, un britanic, un francez şi un malaezian.

Două aeronave militare indoneziene au fost trimise în zona insulei Java pentru a căuta aeronava dispărută. Guvernul a mobilizat inclusiv echipaje pe mare iar autorităţile din Australia, Malaiesia şi Singapore vor să trimită şi ele echipaje de localizare.

Sunt zvonuri în presa locală că bucăţi din epavă ar fi fost găsite pe o insulă indoneziană dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.Dispariţia acestui avion vine la finalul unui an catastrofal pentru companiile aeriene malaeziene care au pierdut două aeronave în decurs de 6 luni. Este însă prima tragedie pentru Air Asia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Avion dispărut cu 162 de oameni la bord