Antena Meniu Search
x

Avionul AirAsia dispărut duminică: peste 40 de cadavre au fost recuperate

Peste 40 de cadavre au fost recuperate marţi din Marea Java, în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia, dispărut în largul Indoneziei

Peste 40 de cadavre au fost recuperate marţi din Marea Java, în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia, dispărut în largul Indoneziei

"Potrivit radioului militar, nava de război Bung Tomo a recuperat 40 de cadavre, iar numărul lor creşte. Sunt foarte ocupaţi acum", a precizat Manahan Simorangkir.

"La ora 13.25 (08.25 ora României), am văzut un obiect plutitor care semăna cu cadavrul unui pasager" al aeronavei care a dispărut duminică la scurt timp după decolare, a declarat directorul agenţiei naţionale indoneziene de căutare şi salvare, Bambang Soelistyo, în timp ce televiziunea difuza imagini cu cadavrul ce plutea pe apă.

"Pe baza observaţiilor efectuate de echipele de căutare şi salvare, au fost găsite obiecte importante precum o uşă pentru pasageri şi o uşă de cală. Acestea au fost găsite în mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun", oraş din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.

Fragmente ce seamănă cu uşa unui avion şi un tobogan pentru evacuarea de urgenţă au fost depistate marţi în Marea Java din Indonezia, în zona de căutare a avionului AirAsia, dispărut cu 162 de persoane la bord, au anunţat anterior forţele aeriene indoneziene.

"Am depistat aproximativ zece obiecte mari şi numeroase obiecte mici de culoare albă pe care nu le-am putut fotografia", a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto.

Avionul companiei AirAsia (zborul QZ8501) a dispărut duminică la scurt timp după ce decolase din Surabaya, al doilea oraş din Indonezia, cu destinaţia Singapore. Căutările se concentrează în jurul insulelor Bangka şi Belitung, în Marea Java.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Avionul AirAsia dispărut duminică: peste 40 de cadavre au fost recuperate