Antena Meniu Search
x

Video Avocatul lui Alexei Navalnîi a fost eliberat din arest, la scurt timp după reținere

Unul dintre avocații lui Alexei Navalnîi, Vasili Dubkov, cel care a ajutat-o pe mama opozantului rus să recupereze trupul fiului ei, a fost reținut ieri la Moscova, sub acuzaţia de încălcare a ordinii publice. Însă doar pentru scurt timp. Acesta a fost eliberat tot aseară, dar nu a comentat motivul reținerii sale. Astăzi, soţia lui Navalnîi, Iulia, va ţine un discurs în plenul Parlamentului European, în jurul orei 13:00. Între timp, echipa opozantului rus anunţă că i s-a refuzat în mod repetat accesul la locurile unde ar putea fi organizată ceremonia de rămas bun. 

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 09:51

Vezi și

Vasili Dobkov, unul dintre avocații lui Alexei Navalnîi, a fost eliberat, marți seara, după ce a fost reținut pentru scurt timp la Moscova. El a fost dus la secția de poliție din districtul Schcherbinksky din Moscova, potrivit publicației Sota, notează The Moscow Times.

Vasili Dubkov a declarat ulterior publicației de știri independente Verstka că a fost eliberat. Verstka a precizat că avocatul nu a comentat motivul reținerii sale, dar a menționat că este o obstrucție a activității sale de avocat.

Alexei Navalnîi a murit în captivitate, după trei ani de detenție

Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie după ce a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, provocând indignarea și condamnarea liderilor occidentali și a susținătorilor săi.

Echipa lui Alexei Navalnîi a declarat că un schimb de prizonieri care l-ar fi inclus pe acesta era aproape de a fi finalizat chiar înainte de moartea sa în închisoare. Maria Pevcikh, aliată a lui Navalnîi, spune că acesta a fost ucis pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Avocatul lui Alexei Navalnîi a fost eliberat din arest, la scurt timp după reținere