Antena Meniu Search
x

Video Avocatul-vedetă din SUA care şi-a măcelărit familia, condamnat la închisoare pe viaţă. Poate primi alţi 700 de ani de detenţie pentru infracţiuni economice

S-a crezut mai presus de lege, iar acum a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Un avocat celebru dintr-o familie extrem de influentă din Statele unite este acuzat de mai multe crime, inclusiv de uciderea soţiei şi a fiului său. Alex Murdaugh, în vârstă de 54 de ani, spera să ia de pe urma lor asigurările de viaţă. Povestea despre putere şi lege pare desprinsă din filme.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 20:32

Vezi și

Este verdictul care pecetlueşte soarta uneia dintre cele mai influente dinastii de avocaţi din istoria Statelor Unite. Alex Murdaugh, capul familiei, îşi va petrece restul vieţii în închisoare, după ce şi-a ucis soţia şi unul dintre fii. "Pentru uciderea soţiei tale, Maggie Murdaugh, sentinţa ta este pentru restul vieţii tale. Pentru uciderea lui Paul Murdaugh, pe care probabil l-ai iubit foarte mult, sentinţa ta este de închisoare pe viaţă", a spus Clifton Newman, judecător. Ultima pledoarie nu a convins pe nimeni. Juraţii au decis în timp record, după mai puţin de trei ore. "O spun din nou, respect această instanţă, dar sunt nevinovat. Nu i-aş face niciodată rău, indiferent de circumstanţe, soţiei mele, Maggie şi niciodată nu i-aş face vreun rău, indiferent de circumstanţe, fiului meu, Paw Paw", a declarat Alex Murdaugh, inculpat.

Pentru infracţiunile economice, Alex Murdaugh ar urma să primească alţi 700 de ani de închisoare

Ani la rând, familia Murdaugh a controlat tot sistemul de justiţie din Carolina de Sud, afirmă jurnaliştii locali. Timp de un secol nimic nu s-a întâmplat fără ştirea lor. Erau, de altfel, supranumiţi, Regii din Lowcountry. Imperiul Murdaugh a început să se clatine însă în urmă cu 4 ani când Paul, mezinul familiei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a izbit cu barca familiei de un pod. În urma tragicului accident, Mallory Beach, o tânără de 19 ani, a pierit înghiţită de ape. Tatăl şi bunicul au încercat să dea vina pe unul dintre prietenii lui Paul pentru moartea fetei.

Este începutul sfârşitului pentru dinastia Murdaugh. Curând, apar suspiciuni că fiul cel mare al avocatului, Buster, şi-ar fi călcat cu maşina un coleg de liceu, pentru a-şi ascunde înclinaţiile homosexuale. Apoi, moartea menajerei familiei se adaugă şirului de nenorociri. Apar speculaţii că femeia ar fi fost ucisă de Alex Murdaugh ca să nu facă public faptul că avocatul este dependent de opioide. Femeia de 57 de ani a fost găsită la baza scărilor din faţa casei, în stare de inconştienţă.

Lanţul tragediilor culminează cu noaptea de 7 iunie 2021, când avocatul sună la Urgenţe pentru a anunţa că s-a întâmplat ceva cu soţia şi fiul lui. Avocatul le-a spus poliţiştilor că a fost plecat de acasă, iar când s-a întors a găsit scena teribilă. "Am văzut sânge, am văzut părţi din creier, am văzut bucăţi de craniu. Era pur şi simplu îngrozitor", a declarat John Marvin, fratele lui Alex Murdaugh.

Dependent de droguri şi suspect de crimă, Alex Murdaugh încearcă să îşi însceneze moartea. Angajează pe cineva să îl omoare, în speranţa că fiul lui ar putea obţine 10 milioane de euro prin asigurarea lui de viaţă. Pe lângă acuzaţiile de crimă, celebrul avocat ar fi implicat în 99 de infracţiuni financiare. El le promitea oamenilor bolnavi sau pe patul de moarte că îi poate ajuta să obţină banii de pe asigurarea de viaţă, însă ajungea să nu le mai dea nimic. Pentru infracţiunile economice, Alex Murdaugh ar urma să primească alţi 700 de ani de închisoare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Avocatul-vedetă din SUA care şi-a măcelărit familia, condamnat la închisoare pe viaţă. Poate primi alţi 700 de ani de detenţie pentru infracţiuni economice