Antena Meniu Search
x

Baie de sânge pe calea ferată! Peste o sută de reni au fost ucişi de trenuri în nordul Norvegiei

Peste sută de reni au fost ucişi de trenuri în câteva zile în nordul Norvegiei - o adevărată 'baie de sânge', legată de transhumanţa de iarnă.

Baie de sânge pe calea ferată! Peste o sută de reni au fost ucişi de trenuri în nordul Norvegiei

Peste sută de reni au fost ucişi de trenuri în câteva zile în nordul Norvegiei - o adevărată 'baie de sânge', legată de transhumanţa de iarnă, a informat postul norvegian NRK, citat luni de AFP.

Cel mai sângeros episod a avut loc sâmbătă atunci când un tren de marfă a ucis 65 de reni aflaţi pe o cale ferată. Cu câteva zile înainte, alte 41 de animale au fost descoperite lovite de trenuri, a raportat NRK duminică seara.

'Sunt atât de supărat încât mă ia cu vertij', a declarat proprietarul ultimei turme decimate, Ole Henrik Kappfjell, la radio. 'Este o tragedie (...). Este un coşmar psihologic pe care îl trăim azi', a completat el.

Aproximativ 250.000 de reni trăiesc într-o stare de semi-domesticire în Norvegia, cea mai mare parte în nordul ţării. Crescătorii mână în aceste zile cirezile spre păşunile de iarnă - o transhumanţă pândită însă de pericole (coliziuni cu maşini sau trenuri, înecuri, etc.), notează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Urmările dramei de sâmbătă au fost surprinse pe peliculă de regizorul de film documentar Jon Erling Utsi: fotografiile sale arată animale cu membrele dizlocate întinse pe zăpada murdară de sânge, dintre care unele încă în viaţă, care trebuiau împuşcate.

'Era un coşmar de privit. O baie de sânge întinsă pe mai mulţi kilometri', a indicat el pentru NRK.

Între 2013 şi 2016, peste 2.000 de reni şi-au pierdut viaţa pe aceeaşi cale ferată din nordul ţării. În acest context, fermierii cer operatorului feroviar amplasarea unui grilaj de-a lungul liniei, însă finanţarea acestei măsuri se lasă aşteptată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Baie de sânge pe calea ferată! Peste o sută de reni au fost ucişi de trenuri în nordul Norvegiei