Antena Meniu Search
x

Un băieţel bolnav de cancer a salvat 30 de copii, după moarte

Un băieţel bolnav de cancer, a salvat 30 de copii bolnavi, după moarte. Copilul minune, care a adus zâmbetul pe chipul tuturor oamenilor care l-au cunoscut, a reuşit să redea speranţa celor mici ca el, care şi-au dorit să trăiască, să crească mari şi să-şi poată îndeplini toate visurile. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.04.2019, 14:53

Un băieţel de doar şase ani, bolnav de cancer, a salvat 30 de copii bolnavi, după moarte. Copilul minune, care a adus zâmbetul pe chipul tuturor oamenilor care l-au cunoscut, a reuşit să redea speranţa celor mici ca el, care şi-au dorit, ca el, să trăiască, să crească mari, sănătoşi şi să-şi poată îndeplini toate visurile. 

Mama sa, Gemma Lowery, a povestit despre zecile de copilaşi bolnavi care au fost ajutaţi prin organizaţia caritabilă înfiinţată în numele copilaşului ei, Bradley, care a pierdut boala cu lupta nemiloasă, dar i-a salvat pe alţii.

Femeia a dezvăluit uimitoarea „moştenire” de 3 milioane de lire sterline, lăsată parcă din iubirea micuţului ei. Chiar şi după moarte, Bradley a adus zâmbetul pe chipul a milioane de oameni care au auzit povestea sa. 

O fundaţie caritabilă înfiinţată după moartea sa, acum aproape doi ani şi care îi poartă numele, a ajutat peste 30 de copii care aveau nevoie de un ajutor disperat pentru a trăi. 

Bradley a câștigat inima tuturor cu zâmbetul său înflăcărat, chiar dacă în sufletul său se ducea o bătălie acerbă. Cancerul, într-o formă extrem de agresivă a învins însă, iar micuţul şi-a dat ultima suflare la doar şase ani.

Fundaţia Bradley Lowery

După moartea sa la vârsta de doar șase ani, Gemma, 35 de ani, a înființat Fundația Bradley Lowery, care a strâns milioane de la oameni darnici, pentru a ajuta alți copii săraci să beneficieze de tratament și echipament medical. 

În doar 18 luni, mai mult de 30 de persoane au beneficiat de banii strânşi în fundaţia lui Bradley  și, în mod uimitor, o tânără cu același cancer ca și el a intrat în remisiune în această lună.

Gemma a povestit faptul că ajutorul pe care îl poate oferi altora o ajută să treacă peste durerea şi suferinţa provocată de pierderea copilului ei. 

„Să văd alte familii care primesc tratamentul pe care îl putea avea Bradley este uimitor. Nu vreau să treacă şi ei prin ceea ce a trecut el, noi” a spus mama micuţului. 

"Asta ar fi vrut și Bradley. Ar spune că este bine să faci asta. Sunt mândră și el ar fi mândru. De aceea o fac, pentru copii și pentru el” a mai adăugat ea. 

Femeia va participa cu emoţie de ziua mamei pe Stadionul Wembley pentru a urmări jocul de fotbal cu echipa favorită de copilul său Sunderland AFC, în finala Trofeului Checkatrade.

În urmă cu doi ani, Bradley a condus echipa Angliei ca mascotă, când s-au calificat la Cupa Mondială, mergând pe teren alături de cel mai bun prieten al său, atacantul echipei, Jermain Defoe.

Jermain Defoe a izbucnit în timpul unei conferințe de presă, spunând că „Bradley va fi mereu în inima mea".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Familia lui Bradley a încercat să strângă banii necesari tratamentului, atunci când cel mic a fost diagnosticat cu boala cruntă. Avea nevoie de o sumă imensă, care s-a strâns, dar din păcate prea târziu. 

Conform Mirror, înainte să ajungă în SUA pentru a beneficia de ajutor, Bradley a murit, dar familia a decis ca cei 1,3 milioane de lire sterline strânşi să meargă mai departe, pentru a putea ajuta alţi copii. 

Au creat fundaţia cu numele băiatului şi au reuşit să ajungă la suma de 3 milioane de lire sterline. În ciuda durerii şi a suferinţei lor, tatăl şi mama băiatului au reuşit să transforme  dorinţa micuţului într-o realitate frumoasă, iar „moştenirea” de 3 milioane din partea lui a ajutat peste 30 de copii să spere la viaţă, la un nou început. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un băieţel bolnav de cancer a salvat 30 de copii, după moarte