Antena Meniu Search
x

Video Bandele de români şi de afgani s-au luat la bătaie în Marea Britanie. "Se urăsc, au scos macete"

Un oraş britanic este în stare de şoc după o bătaie în masă între două bande rivale, una de români şi una de afgani. Conflictul a avut loc în faţa unui colegiu şi s-a soldat cu cinci răniţi. Printre victime sunt şi studenţi înjunghiaţi.

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 20:25

Vezi și

Conflictul a avut loc ziua în amiaza mare, în faţa colegiului din Bournemouth. Martorii povestesc că cele două grupuri, formate din câte zece persoane, au început să se bată în faţa părinţilor care îşi aşteptau copii. "Am văzut doar începutul luptei. Personalul de securitate al colegiului a zburat pe uși să îi oprească, dar oamenii se băteau la grămadă pe drum", a povestit o mamă îngrozită. Un elev al şcolii spune că tensiunile nu sunt recente.

Anchetatorii spun că agresorii s-au bătut cu sticle sparte şi cuţite

"La facultate sunt o bandă de afgani şi una de români şi se urăsc. A fost o ceartă acum câteva săptămâni, acum a izbucnit iar. Doi dintre ei au scos macete", a declarat un tânăr. Paznicii instituţiei au dat primul ajutor răniţilor. La faţa locului au ajuns cinci ambulanţe, trei elicoptere şi nouă maşini de poliţie. Cinci oameni, printre care şi trei studenţi al colegiului, au fost transportaţi la spital. Una dintre victime este în stare critică.  

Anchetatorii spun că agresorii s-au bătut cu sticle sparte si cutite. O maşină de poliţie a rămas de pază la intrarea în campus după incident. "Ne-am asigurat că studenții pot părăsi campusul în siguranță, liniștiți de prezența imediată a poliției. Sunt foarte îngrijorat de acest incident şi de faptul că trei dintre studenţii noştri au fost răniţi", a declarat directorul şcolii. Răniţii ar fi imigranţi afgani iar doi dintre ei si o fata de 17 ani au fost arestati dupa externare. Potrivit presei locale, în comunitatea din Bournemouth trăiesc câteva mii de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bandele de români şi de afgani s-au luat la bătaie în Marea Britanie. "Se urăsc, au scos macete"