Antena Meniu Search
x

Video Barack Obama şi-a publicat memoriile. Povestea celor 8 ani petrecuţi la Casa Albă, disponibilă şi în România

A fost lansată una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului - memoriile lui Barack Obama. "The promised land" - „Ţara făgăduinţei” spune povestea celor 8 ani petrecuţi la Casa Alba, iar Obama dă cărţile pe faţă: vorbeşte deschis despre deciziile pe care le-a luat ca preşedinte. Auto-biografia va avea două volume şi va fi editată în 25 de limbi, printre care şi română.

de Redactia Observator

la 18.11.2020, 20:48

Vezi și
  • Cartea este disponibilă acum pentru pre-comandă şi în România
  • Cartea va costa, în limba română, 89 de lei, iar în limba engleză costă 168 de lei

La patru ani de la plecarea de la Casa Albă, Barack Obama face dezvăluiri despre momentele cheie din cei 8 ani petrecuţi în cea mai înaltă funcţie din SUA.

Barack Obama, fost preşedinte SUA: Am ales numele "The Promised Land" pentru că eu cred încă în faptul că există un astfel de tărâm. Vreau să le ofer tinerilor un fel de inspiraţie, să înţeleagă cât de cât cum eu, ca un om tânăr, am reuşit să convertesc multele probleme pe care le-am avut eu în tinereţe în munca pe care am depus-o în rezolvarea unor probleme mult mai mari decât mine.

În cele aproape 800 de pagini, fostul preşedinte îşi analizează deciziile politice, dar şi relaţia cu soţia sa, Michelle Obama, care a evoluat odată cu mandatul de la Casa Albă. Dezinvolt, postează în carte chiar şi playlistul pe care îl asculta în Biroul Oval. 

Dar nu a fost totul un cântec în timpul mandatului său! Chiar dacă a primit Premiul Nobel pentru pace, Barack Obama a fost şi unul dintre preşedinţii care au luat decizii politice controversate. Cel mai important punct al carierei sale, cu care îşi încheie primul volum, este lichidare liderului al-Qaida, Osama bin Laden.

Barack Obama: Am auzit vocile lui McRaven şi Leon rostind simultan ceea ce aşteptam să auzim - apogeul a luni întregi de planificări şi ani întregi de informaţii culese.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poza din biroul său, din momentul în care au primit confirmarea morţii a devenit virală.

Cristian Pîrvulescu, politolog: Tocmai pentru că s-a gândit la oamenii obişnuiţi şi nu s-a transfomat într-un zeu al păcii, ci dar un preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a trebuit să ia decizii, care poate erau împotriva filozofiei sale de gândire, dar care erau practice.

Nici data lansării nu este întâmplătoare, ci a avut loc la fix 10 zile după ce camaradul său, Joe Biden, fost vice-preşedinte în administraţia sa, a devenit cel de-al 46-lea conducător al Statelor Unite.

Barack Obama, fost preşedinte SUA: Am fost foarte entuziasmat. Cred că ne oferă ocazia să ne întoarcem la un mod de guvernare competent şi empatic de care avem foarte mare nevoie.

Cartea este disponibilă acum pentru pre-comandă şi în România, iar în primele ore de la lansare, o singură librărie a vândut peste 500 de exemplare.

Ana Niculescu, manager comunicare librărie: În momentul acesta, ambele cărţi au fost la precomandă, atât varianta în limba engleză, care s-a lansat internaţional ieri, cât şi variata în limba română. Varianta în limba română este şi ea pe piaţă. Va ajunge la noi în depozit şi la clienţii care au comandat-o undeva pe 25-26 noiembrie, iar varianta în limba engleză este livrată deja de astăzi către cei care au făcut precomenzile. 

Deja a fost comandată în număr mare! Sunt 375 de comenzi pentru cartea în limba română, 117 comenzi pentru cartea în limba engleză şi patru în varianta de audio-book. 

Cartea va costa, în limba română, 89 de lei, iar în limba engleză costă 168 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Barack Obama şi-a publicat memoriile. Povestea celor 8 ani petrecuţi la Casa Albă, disponibilă şi în România