Antena Meniu Search
x

Bărbat arestat după ce a aruncat 3 monede la motorul avionului, pentru noroc

Un pasager a fost reținut de poliție, după ce a aruncat trei monede la motorul unui avion, înainte de decolare, pentru a avea noroc. Avionul urma să plece în China.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.04.2019, 20:51

Bărbatul spera ca monedele să-i poarte noroc
Omul fusese rugat de soacră să arunce monedele - Profimedia

Un pasager a fost reținut de poliție, după ce a aruncat trei monede la motorul unui avion, înainte de decolare, pentru a avea noroc. Avionul urma să plece în China.

Un bărbat de 31 de ani a fost surprins în momentul în care a aruncat trei monede la motorul unui avion, înainte de a se îmbarca împreună cu familia sa la bord. Incidentul a avut loc marţi, pe aeroportul internaţional Wuhan Tianhe din provincia Hubei. 

Ca urmare a acțiunilor superstițioase ale omului, zborul Hainan Airlines 7783 care urma să plece spre Urumqi, Xinjiang a fost amânat timp de 40 de minute, afectând 101 pasageri din avion, a informat presa chineză.

Soţia bărbatului se afla în spatele lui, împreună cu fetiţa de patru luni. Pe măsură ce ce apropiau de uşa cabinei, bărbatul a încetinit, a băgat mâna în buzunar şi a aruncat repede monedele, sperând cel mai probabil că nimeni nu îl va observa. 

Două 1 yuani și o monedă de 1 jiao au fost găsite pe teren lângă motorul aeronavei, după ce un gardian a avertizat personalul companiei aeriene, potrivit Changjiang Daily.

Omul, numit Xia, a spus mai târziu poliției că soacra sa insista să arunce monedele pentru a avea un zbor sigur, fiind prima dată când şi copilul lor de doar patru luni era pasager.

Xia a fost reținut timp de 10 zile pentru punerea în pericol a siguranţei pasagerilor pentru a pune în pericol siguranța pasagerilor în Wuhan, în timp ce soția sa a continuat zborul împreună cu fiica lor. 

Conform Daily Mail, motorul aeronavei ar fi putut fi grav avariat sau chiar distrus dacă moneda ar fi rămas la motor, potrivit unui profesor de la Universitatea Civil Aviation din China.

"Motorul ar putea sa tremure, sa piardă viteză şi chiar să se oprească în mijlocul cursei, în aer, dacă moneda ar fi aspirată în nucleul său. Asta ar pune toţi pasagerii de la bord în mare risc” a spus profesorul. 

Cazul nu este unul singular. Luna trecută, alte două tinere pasagere au fost arestate în China tot pentru că au aruncat monede la motorul avionului în care urmau să se îmbarce. Voiau să aibă noroc în timpul călătoriei. 

Acţiunea lor a provocat o întârziere de 2 ore, iar peste 200 de pasageri au fost afectaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bărbat arestat după ce a aruncat 3 monede la motorul avionului, pentru noroc