Antena Meniu Search
x

Bărbat arestat în legătură cu incendiul care a distrus casa în care locuiau patru români în Irlanda de Nord

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost arestat în legătură cu incendiul izbucnit în seara de Crăciun, în Ballymoney, Irlanda de Nord, şi care a lăsat pe drumuri patru români plecaţi la muncă în Irlanda de Nord.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.01.2021, 09:17

Patru români au rămas pe drumuri, după incendiul produs în Irlanda de Nord
Casa în care locuiau românii a fost distrusă în incendiu - Coleraine Chronicle
  • Patru români au rămas pe drumuri, după ce casa în care locuiau în Irlanda de Nord a fost distrusă de incendiu.
  • Iubita unuia dintre români caută soluţii pentru ca aceştia să-şi găsească o nouă casă în care să locuiască.

Imediat după producerea incidentului, doi dintre cei patru români au mers la poliţie şi le-au spus ofiţerilor că primiseră ameninţări atât în Ajunul Crăciunului, cât şi în dimineaţa zilei de Crăciun.

Conform Coleraine Chronicle, românii au oferit dovezi care arătau că un bărbat i-a ameninţat prin intermediul unor site-uri de socializare spunându-le că "o să vă dau foc la casă pentru a vedea cum ardeţi ca nişte şobolani şi o să vă tai gâturile".

În plus, forţele de ordine au adunat imagini de pe camere de supraveghere care arată cum, într-adevăr, un bărbat intră în proprietate, iar apoi o ia la fugă după scurt timp.

Suspectul principal a fost reţinut pe 29 decembrie şi, după o noapte petrecută în arest, i-a fost refuzată eliberarea pe cauţiune, astfel că bărbatul rămâne după gratii cel puţin până la următorul termen din proces, care va avea loc pe 18 ianuarie.

Asta în ciuda faptului că avocatul apărării a contestat atât veridicitatea mesajelor transmise pe site-urile de socializare, cât şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Magistraţii au decis că se cuvine ca suspectul să rămână după gratii pe motiv că, altfel, acesta ar putea să-i atace din nou pe români sau ar putea să fugă din ţară.

Românii afectaţi de incendiul din Irlanda de Nord îşi caută o nouă casă de locuit

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, însă a scos la iveală gestul eroic comis de Daniel Călugăr, unul dintre românii care locuiau în casa distrusă de flăcări.

Acesta l-a găsit pe unul dintre compatrioţii săi blocat la etaj, din cauza flăcărilor, i-a strigat să sară pe geam şi l-a prins din săritură astfel încât ambii să se aleagă doar cu răni minore.

Impresionată de gestul lui Călugăr, iubita acestuia, Susan McGoldrick, de 39 de ani, a demarat o acţiune de a găsi soluţii pentru ca cei patru români să-şi găsească o nouă casă în care să locuiască, casa în care locuiau, de pe Charles Street, fiind distrusă complet de incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bărbat arestat în legătură cu incendiul care a distrus casa în care locuiau patru români în Irlanda de Nord