Antena Meniu Search
x

„Sper că mă va ierta” Un bărbat care nu credea că există Covid-19 şi-a pierdut soţia din cauza virusului

Un şofer care a refuzat să poarte masca de protecţie şi să respecte regulile impuse de autorităţi din cauza pandemiei, deoarece a crezut că totul este o minciună şi-a pierdut soţia chiar din cauza virusului necruţător.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.08.2020, 19:19

Imagine reprezentativă cu un bărbat spitalizat
Un bărbat care nu credea că există Covid-19 şi-a pierdut soţia din cauza virusului - iStock | Getty Images
  • Femeia a murit la începutul din cauza complicaţiilor cardiace cauzate de Covid-19.
  • Bărbatul regretă acum că a luat în derâdere gravitatea virusului.

Brian Lee Hitchens şi soţia lui Erin, amândoi din Florida, au fost confirmaţi pozitivi cu noul coronavirus în luna mai, dar pentru că amândoi erau amatorii conspiraţiilor lansate în mediul online şi pentru că au fost siguri că nu poate fi mai sever decât o simplă gripă, nu au luat iniţial niciun tratament medical.

De curând însă cei doi au fost spitalizaţi. Dacă Brian uşor uşor s-a recuperat şi este într-o stare stabilă, soţia lui de 46 de ani, bolnavă şi de astm, a avut parte de simptome mult mai grave şi a ajuns în stare critică.

Femeia a murit la începutul acestei luni din cauza complicaţiilor cardiace cauzate de Covid-19, după trei luni de luptă cu virusul.

Brian a declarat că şi-ar fi dorit să asculte încă de la început şi să nu ia în derâdere gravitatea virusului.

„Este un virus real care afectează diferit oamenii. Nu pot schimba trecutul, nu pot trăi decât în prezent şi să sper că voi face alegeri mai bune în viitor. Nu mai suferă acum, e în pace. Îmi este dor de ea, dar ştiu că este într-un loc mai bun. Sper că mă va ierta.”

Bărbatul a spus că nici el nici soţia lui nu au urmat îndrumările medicale ori regulile de protecţie la începutul pandemiei din cauza dezinformărilor de pe reţelele de socializare: „Am crezut că guvernul îl folosește pentru a ne distrage atenția”.

„Mulți oameni încă mai cred că Coronavirusul este o criză falsă, aşa cum am crezut şi noi. Am continuat să urmărim ştirile, dar nu credeam nimic din toate astea, până nu am început să mă simt rău. Îi rog acum pe oameni să nu fie neglijenţi şi să înţeleagă, e real” a mai adăugat Brian.

Potrivit Daily Mail, Florida continuă să fie una dintre cele mai afectate state de pandemia coronavirusului. Începând de luni, statul are cel de-al doilea cel mai mare număr de infecții confirmate - după California - și al cincilea cel mai mare număr de decese din America. De la începutul pandemiei a fost raportat un număr total de 603.000 de infecții și 10.396 decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » „Sper că mă va ierta” Un bărbat care nu credea că există Covid-19 şi-a pierdut soţia din cauza virusului