Antena Meniu Search
x

Bărbat ucis într-un bar, după ce i-a cerut unui alt bărbat să își pună masca, în New York

Un bărbat de 80 de ani, aflat într-un bar în Buffalo, New York, a observat că un alt client nu poartă mască de protecţie şi l-a confruntat. A fost îmbrâncit şi în cădere a dat cu capul de podea. Cinci zile mai târziu, bărbatul a murit.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.10.2020, 18:06

Bărbat ucis într-un bar, după ce i-a cerut unui alt bărbat să își pună masca, în New York
Bărbat ucis într-un bar, după ce i-a cerut unui alt bărbat să își pună masca, în New York - YouTube/Educational Vlog / Google Maps
  • Nervos că i-a spus să își pună masca, l-a dărâmat la podea, a plătit nota și a plecat
  • Clientul a murit după 5 zile

Donald Lewinski, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat şi acuzat de crimă prin neglijenţă, după ce l-a ucis pe Rocco Sapienza, în vârstă de 80 de ani. Lewinski a pledat nevinovat, însă tribunalul nu a fost de acord şi sentinţa este de până la patru ani în închisoare.

Confruntarea dintre cei doi bărbaţi ar putea avea loc în orice circumstanţe, în condiţiile în care oamenii sunt încurajaţi nu doar să se protejeze, ci să le ceară şi altor persoană să facă acest lucru. 

Nu este primul caz când cineva reacţionează violent atunci când este rugat să îşi pună masca de protecţie, dar tragedia ce a urmat trage un semnal de alarmă.

În New York, ca şi în România, clienţii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie atunci când nu sunt aşezaţi la masă.

Conform camerelor de supraveghere, cei doi bărbaţi erau în locuri diferite din bar, singuri. Lewinski s-a ridicat de câteva ori de la masă, inclusiv pentru a lua băuturi de la bar, dar niciodată nu şi-a pus masca de protecţie.

Conform procurorului John J Flynn, Sapienza şi Lewinski au avut un schimb dur de replici înaintea incidentului, iar rezultatele preliminare ale autopsiei au arătat că Sapienza a murit din cauza unei traume suferite la nivelul capului.

„Este foarte trist. Acest gen de situații au continuat să escaladeze și asta ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri și să analizăm de două ori cum vrem noi, ca societate, să acționăm în timpul acestei pandemii”, a declarat Flynn.

Cum a fost ucis Sapienza

Proprietarul barului i-a spus lui Lewinski la un moment dat ceva, cu un minut înainte ca Sapienza să își pună masca și să se îndrepte spre ei. 

De nicăieri, Lewinski l-a împins cu ambele mâini pe Sapienza. Brațul stâng al acestuia a dărâmat un scaun de bar și în cădere bărbatul s-a lovit cu capul de podea. A părut că și-a pierdut conștiința.

Transportat la Centrul Medical Erie County, Sapienza a fost operat pe creier, dar a rămas în comă până când a murit, cinci zile mai târziu.

La câteva minute după incident, Lewinski și-a plătit nota și a plecat din bar, noteză Independent

Într-o declarație de presă, avocatul lui Lewinski a spus că moartea lui Sapienza este o tragedie, însă că acesta a provocat incidentul. 

Sapienza era un obișnuit al barului și de multe ori își asuma rolul de a proteja lucrătorii de acolo. Lewinski ar fi făcut comentarii obscene la adresa angajaților, ceea ce ar fi alimentat disputa dintre cei doi. 

„Au schimbat mai multe vorbe între ei, iar incidentul cu măștile a umplut paharul”, a declarat un polițist. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bărbat ucis într-un bar, după ce i-a cerut unui alt bărbat să își pună masca, în New York