Antena Meniu Search
x

Mai mulţi bărbaţi au salvat un "câine" dintr-un râu îngheţat. În maşină, şi-au dat seama că era un lup

Un grup de bărbaţi din Estonia, care s-au grăbit să ajute un câine pe care l-au găsit într-un râu îngheţat, au fost şocaţi să descopere că patrupedul era de fapt un lup. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.02.2019, 14:29

Un grup de bărbaţi din Estonia, care s-au grăbit să ajute un câine pe care l-au găsit într-un râu îngheţat, au fost şocaţi să descopere că patrupedul era de fapt un lup. 

Lucrătorii de la barajul Sindi de pe râul Parnu au văzut "câinele" în apă. Ei au încercat să găsească cât mai repede o cale pentru a ajunge la animal, apoi l-au transportat într-una dintre maşinile lor, pentru a-l putea duce la un cabinet veterinar.  

În timp ce îi pregăteau un culcuş în maşină pentru a se putea încălzi, oamenii au realizat că animalul era de fapt un lup, sălbatic. 

Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor (EUPA) a declarat că atunci când lupul a fost adus, avea o presiune sanguină scăzută, ceea ce putea explica motivul pentru care lupul era atât de docil.

Rando Kartsepp, unul dintre bărbații care au salvat lupul, a spus: "A trebuit să-l cărăm mai mulţi. Era destul de greu. A fost calm, a dormit pe picioare. Când am vrut să le întind, el și-a ridicat capul o clipă."

Veterinarii de la clinică au fost inițial suspicioşi referitor la faptul că ar fi cu adevărat un lup sălbatic, până în momentul în care un vânător a confirmat că era adevărat: un lup tânăr, în jur de un an.

Medicii au fost prudenţi şi i-au oferit îngrijirea de care avea nevoie, apoi l-au închis într-o cuşcă pentru a se asigura că, odată trezit, nu va sări la atac. 

Conform LadBible, Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor a plătit pentru tratamentul lupului. El a fost echipat cu un GPS de către Agenția Națională de Mediu înainte de a fi eliberat înapoi în sălbăticie.

Un purtător de cuvânt al EUPA a spus: "Suntem atât de fericiţi pentru rezultatul poveştii şi dorim să mulţumim tuturor participanţilor, în special acestor oameni care au salvat lupul şi medicilor clinicii care nu s-au temut să îl trateze şi să îl hrănească.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi bărbaţi au salvat un "câine" dintr-un râu îngheţat. În maşină, şi-au dat seama că era un lup