Antena Meniu Search
x

Bashar al-Assad, vizită oficială la Moscova. Președintele Siriei, la prima întâlnire cu Putin din 2021

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Kremlin cu omologul său sirian Bashar al-Assad, a anunţat marţi preşedinţia rusă într-un comunicat, transmit AFP şi dpa.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 23:32

Bashar al-Assad, președintele Siriei
Bashar al-Assad, vizită oficială la Moscova. Președintele Siriei, la prima întâlnire cu Putin din 2021 - Profimedia

'Vor fi evocate chestiunile de actualitate privind dezvoltarea cooperării ruso-siriene în domeniile economic, comercial şi umanitar, precum şi perspectivele de reglementare coordonată a situaţiei din Siria şi din jurul ţării', a afirmat Kremlinul.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei siriene, Assad a sosit marţi seară la Moscova 'pentru o vizită oficială în cursul căreia va avea o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin'. Assad, care este 'însoţit de o importantă delegaţie ministerială', s-a întâlnit cu Mihail Bogdanov, reprezentant special al preşedintelui Putin şi viceministru de externe, adaugă aceeaşi sursă.

Precedenta vizită publică a lui Assad la Moscova datează din septembrie 2021, când a avut o întrevedere cu Putin. Ziarul sirian proguvernamental Al-Watan, care citează cotidianul rus Vedomosti, a scris marţi că cei doi preşedinţi vor discuta cu precădere despre 'normalizarea între Damasc şi Ankara', în care Rusia joacă rolul de mediator. O reuniune tripartită a avut loc în decembrie la Moscova între miniştrii apărării turc, sirian şi rus, prima după anul 2011.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bashar al-Assad, vizită oficială la Moscova. Președintele Siriei, la prima întâlnire cu Putin din 2021