Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bătaie în toată regula în Parlamentul din Iordania. Scandalul a pornit de la egalitatea de gen. VIDEO

O dezbatere televizată transmisă în direct în parlamentul Iordaniei privind reformele constituționale, inclusiv egalitatea de gen, a degenerat marți în certuri între parlamentari, forțând amânarea sesiunii.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 28.12.2021, 17:18

O ceartă aprinsă a izbucnit între deputați și președintele Parlamentului Abdelkarim al-Daghmi, potrivit France24. Totul a început în timpul unei dezbateri asupra unui amendament care garantează egalitatea drepturilor tuturor cetățenilor, fiind permis oamenilor să se identifice în acte cu un alt gen. Mai mulți parlamentari au contestat cu furie amendamentul ca fiind „inutil”, în sesiunea difuzată pe postul de televiziune Al-Mamlaka. Daghmi a ieșit și ședința a fost amânată pentru miercuri. 

Discuţii aprinse între parlamentari

Printre alte reforme constituționale care vor fi discutate se numără crearea unui „Consiliu Național de Securitate” și reducerea la jumătate a mandatului președintelui Camerei la un an de la actualele mandate de doi ani. Constituția regatului, introdusă în 1952, a fost modificată de 29 de ori, puterile monarhului crescând în detrimentul legislativului, potrivit experților.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bătaie în toată regula în Parlamentul din Iordania. Scandalul a pornit de la egalitatea de gen. VIDEO