Antena Meniu Search
x

Bebeluș nou-născut, salvat de la moarte cu un sărut de către surioara lui

Un sărut primit de la surioara răcită a făcut diferența dintre viață și moarte pentru un bebeluș din Irlanda de Nord. Ajuns acum la vârsta de patru ani, copilul nu ar fi avut nicio șansă să supraviețuiască dacă medicii nu descopereau, în timp util, afecțiunea de care suferea.

de Redactia Observator

la 13.02.2019, 14:45

Un sărut primit de la surioara răcită a făcut diferența dintre viață și moarte pentru un bebeluș din Irlanda de Nord. Ajuns acum la vârsta de patru ani, copilul ar fi putut avea o soartă cumplită dacă medicii nu descopereau, în timp util, afecțiunea de care suferea.

Niall Parfitt avea doar câteva săptămâni atunci când a fost internat în spital, după ce a contactat o răceală de la sora lui de 7 ani, Éabha. 

Inițial, copilul a fost suspectat că are bronșită, însă investigațiile ulterioare au scos la iveală un diagnostic îngrijorător - micuțul avea o malformație congenitală la inimă care îi punea viața în pericol.

Copilul, în brațele tatălui său

Specialiștii l-au transportat imediat la Londra, pentru o intervenție chirurgicală, iar Niall Parfitt a scăpat ca prin minune de pericolul ce îl pândea. 

"Nu avea nicio problemă"

"Niall s-a născut în decembrie 2014, avea șase săptămâni și totul era normal, un copil ce părea fericit din câte vedeam noi. Nu avea nicio problemă, dar fiica noastră Éabha a avut o răceală puternică. Îl îmbrățișa mereu și îl săruta ca pe o păpușă. I-am zis să nu o mai facă pentru că îi va da răceala", a povestit Niall, tatăl copilului cu același nume.

"O săptămână mai târziu, Niall se simțea foarte rău și vomita, așa că le-am dus la medici, unde i-au făcut teste și ne-au spus să mergem la spital, pentru că e suspect de bronșită", a precizat bărbatul.

La scurt timp, părinții copilului au început să suspecteze că micuțului are probleme mai serioase. Iar diagnosticul a venit ca un trăznet. Specialiștii le-au transmis că Niall are o problemă din naștere la inimă, una periculoasă și foarte rară. 

Chirurgii l-au băgat imediat în sala de operație, iar băiatul a rezistat intervenției pe cord.

Intervenție pe cord

Familia băiatului se implică acum în activități caritabile pentru Children's Heartbeat Trust, o organizație care ajută copiii cu afecțiuni cardiace.

"De când a avut loc operația Nialla a fost incredibil, când îmi aduc aminte mă emoționez. Dacă îl vezi acum e cu totul diferit. E doar un zâmbet, un micuț uimitor", a mărturisit tatăl băiatului.

Copilul este acum doar un zâmbet

"Sora lui spune mereu că l-a salvat atunci când i-a transmis răceala, altfel afecțiunea poate nu ar fi fost detectată. Niall ar fi putut să joace fotbal și totul să fie foarte grav", a mai spus bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bebeluș nou-născut, salvat de la moarte cu un sărut de către surioara lui