Antena Meniu Search
x

Video Belarus a oprit "pentru reparații" conducta de petrol rusesc ce aprovizionează Europa de Vest. Migranții, folosiți pentru a destabiliza UE

Belarusul a început să îşi pună în practică ameninţările la adresa Uniunii Europene - întrerupe fluxul de petrol rusesc spre Occident. Spune că e vorba doar de reparaţii la o conductă şi blocajul ar urma să dureze doar trei zile. Gestul vine însă după ce Minskul a ameninţat clar blocul comunitar că sistează gazul iarna asta, dacă nu renunţă la sancţiunile împotriva regimului Lukaşenko.  

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 21:42

Vezi și

Conducta pe care bieloruşii au oprit-o acum este botezată Prietenia - porneşte de pe câmpurile de petrol din centrul Rusiei, din localitatea Ufa, traversează Belarusul pe teritoriul căreia se ramifică, pentru a transporta petrol în Polonia, Cehia, Ungaria şi Germania, Letonia şi Lituania. 

Întreruperea fluxului de petrol rusesc spre Europa ar urma să dureze trei zile. Oficial, a fost oprită pentru reparaţii, spun bieloruşii. Greu de crezut însă, având în vedere că regimul de la Minsk deja ameninţase că ne taie gazul. Pe lângă şantajul energetic, Belarusul continuă să pună presiune şi pe frontiera Uniunii Europene. Germania încă rezistă în faţa încercărilor de intimidare.

Steve Alter, oficial ministerul german de Interne: Belarus este capăt de drum pentru cei care vor să ajungă în Germania. Nu intenţionăm să acceptăm imigranţi de acolo.  

Migranții, înfometați, realizează că sunt folosiți pentru a destabiliza Uniunea Europeană

Pe acelaşi subiect

Noaptea trecută, forţele bieloruse au continuat să taie gardul de la frontiera cu Polonia şi cu Lituania pentru a le permite imigranţilor să treacă. Înfometaţi, nevoiţi să doarmă pe câmp, la temperaturi de îngheţ, imigranţii încep şi ei să îşi dea seama că sunt un cal troian, folosit de regimul de la Minsk pentru a destabiliza Uniunea Europeană. În loc să ajungă în Occident, mai mulţi dintre ei au ajuns în spital. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puşi în faţa unei duble crize, energetice şi de securitate, oficialii de la Bruxelles par determinaţi acum să urgenteze crearea unei forţe armate a Uniunii Europene, care să poată interveni în astfel de situaţii. 

Josep Borrell Fontelles, şeful diplomaţiei europene: Ceea ce se întâmplă azi la graniţa arată clar că ne confruntăm cu o altfel de ameninţare, în care totul este transformat în armă. 

Armata UE ar urma să fie gata cel mai devreme în 2025. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Belarus a oprit "pentru reparații" conducta de petrol rusesc ce aprovizionează Europa de Vest. Migranții, folosiți pentru a destabiliza UE