Antena Meniu Search
x

Belarus susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit pe teritoriul său. Primele imagini

O rachetă ucraineană S-300 a căzut joi pe teritoriul Belarusului, anunţă agenția BelTA. Incidentul a avut loc între orele 10:00 și 11:00.  Preşedintele Lukașenko a fost imediat informat despre incident, potrivit TASS

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 15:52

Vezi și

O rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit joi în Belarus, au transmis autorităţile de la Minsk. Fosta republică sovietică este aliată cu Rusia şi a susţinut efectiv războiul din Ucraina. Racheta lansată de un sistem de apărare antiaeriană S-300 "provenită de pe teritoriul ucrainean" a căzut joi dimineaţă pe teritoriul Belarusului, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Apărării de la Minsk.

Potrivit agenției belaruse BelTA, sunt luate în considerare două versiuni: racheta a zburat pe teritoriul Belarusului, similar incidentului din Polonia de pe 15 noiembrie sau a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriene din Belarus.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat pentru TASS că racheta a căzut în apropierea satului Ivanovo, din regiunea Brest. La fața locului au ajuns specialiști de la Comisia de Investigație, Ministerul Afacerilor Interne și departamentul de Apărare. Momentan, nu există informațiile despre eventuale victime.

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare 54 dintre cele 69 de rachete lansate joi dimineaţă de Rusia asupra Ucrainei, a anunţat anterior pe reţelele de socializare comandantul-şef al forţelor armate de la Kiev, Valeri Zalujni.

Şi apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât joi o dronă în apropierea bazei militare cheie Engels, situată la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi deja lovită luni de un atac mortal cu dronă atribuit Ucrainei. Guvernatorul regiunii Saratov a spus că o dronă a fost doborâtă la baza Engels, gardul unei case, o mașină și un garaj au fost avariate şi nimeni nu a fost rănit. 

Joi a fost ploaie de rachete peste Ucraina. Potrivit unor consilieri ai lui Zelenski, peste 120 de proiectile au fost lansate de soldaţii lui Putin asupra mai multor oraşe din ţara vecină, dar comandantul-șef al armatei ucrainene susține că rușii au lansat joi doar 69 de rachete. Aproape jumătate din capitala Kiev şi mare parte din Liov au rămas fără curent în urma bombardamentului. În discursul anual din parlament, despre starea naţiunii, preşedintele Zelenski a afirmat însă că Ucraina se îndreaptă spre victorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Belarus susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit pe teritoriul său. Primele imagini