Antena Meniu Search
x

Baza Engels unde ruşii ţin bombardiere nucleare, atacată a treia oară de ucraineni. "Am doborât o dronă, nimeni nu e rănit"

Baza aeriană militară Engels, din regiunea Saratov, a fost din nou vizată de un atac al ucrainenilor.  Rusia susţine că apărarea antiaeriană, a doborât joi "un obiect neidentificat" la 500 km de Ucraina.  Guvernatorul regiunii a spus că o dronă a fost doborâtă la baza Engels, gardul unei case, o mașină și un garaj au fost avariate şi nimeni nu a fost rănit. 

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 15:24

Vezi și

Apărarea antiaeriană rusă a doborât joi "un obiect neidentificat" în apropierea bazei militare cheie Engels, situată la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi deja lovită luni de un atac mortal cu dronă atribuit Ucrainei, relatează France Presse, citat de Agerpres.

"Pe teritoriul districtului Engels a fost activat un sistem de apărare antiaeriană. Un obiect neidentificat a fost distrus (...). Nicio ameninţare la adresa siguranţei locuitorilor", a precizat guvernatorul regional Roman Busarghin, într-un mesaj postat pe Telegram.

"Încă o dată, sunt difuzate mesaje despre necesitatea evacuării (oraşului) Engels. Fac apel la calm. Nu este necesară evacuarea oraşului", a adăugat el.

Aerodromul militar rus Engels, situat în această zonă, a fost lovit luni de un atac cu dronă care a provocat moartea a trei soldaţi, potrivit Moscovei. Ei au fost ucişi de resturile de la o dronă ucraineană, după ce aceasta a fost distrusă de apărarea antiaeriană. Pe 5 decembrie, Moscova a acuzat Ucraina că a lansat atacuri cu drone împotriva bazei Engels şi a alteia în regiunea Riazan.

Este al treilea incident din ultima lună ce afectează împrejurimile acestei baze aeriene ruseşti, renumită pentru adăpostirea bombardierelor strategice, aparate destinate atacurilor împotriva unor ţinte de mare importanţă. Acest nou incident survine în momentul în care Ucraina a denunţat joi noi lovituri "masive" ale Rusiei asupra infrastructurii sale energetice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Baza Engels unde ruşii ţin bombardiere nucleare, atacată a treia oară de ucraineni. "Am doborât o dronă, nimeni nu e rănit"