Antena Meniu Search
x

Belarusul şi-a consolidat apărarea aeriană lângă graniţe

Belarusul şi-a consolidat apărarea aeriană de-a lungul perimetrului frontierelor sale, conform unui ordin al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunţat vineri o înaltă oficialitate militară, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 12:16

Belarusul şi-a consolidat apărarea aeriană lângă graniţe - Profimedia

Şeful statului a ţinut din nou să afirme că forţele armate ale ţării sale nu iau şi nu vor lua parte la operaţiunea militară rusă din Ucraina, aşa cum a numit-o Moscova.

Marea Britanie a anunţat sancţiuni

În urmă cu câteva zile, Marea Britanie susţinea că a impus sancțiuni împotriva persoanelor și organizațiilor din Belarus pentru rolul țării în facilitarea invaziei ruse a Ucrainei, relatează Reuters.

Patru oficiali ai apărării, inclusiv șeful Statului Major General din Belarus și prim-adjunctul ministrului apărării, generalul-maior Victor Gulevich, precum și două întreprinderi militare au fost incluși pe lista neagră a sancțiunilor, a declarat biroul de externe britanic.

„Regimul Lukașenko ajută și susține în mod activ invazia ilegală a Rusiei și va fi făcută să simtă consecințele economice pentru sprijinul său pentru Putin”, declara ministrul de externe Liz Truss într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Belarusul şi-a consolidat apărarea aeriană lângă graniţe