Antena Meniu Search
x

Biden, cel mai bătrân şef de stat american, va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2024. "E legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea"

Preşedintele american Joe Biden a confirmat că îşi va anunţa candidatura pentru un al doilea mandat,  la alegerile prezidenţiale din 2024, relatează AFP. Biden este cel mai în vârstă şef de stat american în funcţie şi şi-ar încheia cel de-al doilea eventual mandat la 86 de ani. 

de Redactia Observator

la 25.02.2023, 11:49

Biden, cel mai bătrân şef de stat american, va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2024. "E legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea"
Biden, cel mai bătrân şef de stat american, va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2024. "E legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea" - Profimedia Images

"Intenţia mea este, a fost de la început, să candidez", a declarat vineri democratul, în vârstă de 80 de ani, într-un interviu acordat postului ABC News, potrivit news.ro.

Soţia sa, Joll Biden, a declarat vineri Associated Press că a mai rămas doar să decidă locul şi data intrării în campania electorală prezidenţială.

Întrebat despre această declaraţie, Joe Biden a glumit, fără să confirme sau să infirme. El a subliniat însă că nu se grăbeşte. "Sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm pe termen scurt, înainte să încep să fac campanie", a declarat el, referindu-se la reforme întreprinse de către administraţia sa.

Joe Biden şi-ar încheia un al doilea eventual mandat la vârsta de 86 de ani

Pe acelaşi subiect

Întrebat dacă vârsta i-a influenţat decizia de a candida sau nu, Biden a răspuns că: "Nu. Dar este legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea. Este întru totul legitim".

"Tot ceea ce pot spune este fiţi atenţi la ceea ce fac", a subliniat el, părând să se refere la bilanţul primilor săi doi ani la Casa Albă.

Joe Biden şi-ar încheia un al doilea eventual mandat la vârsta de 86 de ani. Un examen medical efectuat săptămâna trecută a conchis că este "viguros" şi "apt" să-şi îndeplinească funcţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Biden, cel mai bătrân şef de stat american, va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2024. "E legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea"