Antena Meniu Search
x

Biden îl critică pe Musk: "Cumpără o platformă care propagă minciuni. Cum pot copiii noştri să înţeleagă ce este în joc?"

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Elon Musk a achiziţionat Twitter ca să răspândească minciuni în întreaga lume, transmite Mediafax. Aflat la o strângere de fonduri, Joe Biden a declarat: "Şi acum de ce suntem cu toţii îngrijoraţi: Elon Musk iese şi cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume."

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 17:28

Elon Musk, criticat de Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni
Elon Musk, criticat de Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni - Profimedia Images

Twitter şi-a concediat jumătate din angajaţii care erau responsabili pentru prevenirea răspândirii dezinformării şi a ştirilor false.

Între timp, agenţii de publicitate au retras cheltuielile pentru platformă pe fondul preocupărilor legate de moderarea conţinutului, potrivit Reuters.

Îngrijorări privind dezinformarea şi instigarea la ură

Aflat la o strângere de fonduri, Joe Biden a spus: „Şi acum de ce suntem cu toţii îngrijoraţi: Elon Musk iese şi cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume... Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noştri să înţeleagă ce este în joc?”

Pe acelaşi subiect

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în faţa reporterilor că preşedintele Biden a fost foarte clar cu privire la necesitatea interzicerii discursului instigator la ură şi a dezinformarii.

„Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi informaţii greşite”, a spus ea.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de euro, potrivit News. El a dizolvat imediat consiliul de administraţie, a concediat managerii precum şi aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajaţi.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Biden îl critică pe Musk: "Cumpără o platformă care propagă minciuni. Cum pot copiii noştri să înţeleagă ce este în joc?"