Antena Meniu Search
x

Video Biden nu va fi urmărit penal după ce a luat documente clasificate. Procurorul a spus că are o memorie slabă, preşedintele SUA a răbufnit: "Cum naiba îndrăzneşte?"

Joe Biden a fost găsit vinovat că a luat în posesia sa deliberat documente clasificate cu secrete de stat. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 08:30

Vezi și

Totuşi, liderul de la Casa Albă nu va fi urmărit penal. Procurorul de caz consideră că acţiunile lui Biden au reprezentat un risc ridicat de securitate naţională, dar a mai punctat că acesta este o persoană în vârstă, bine intenţionată, însă cu o memorie slabă.

Preşedintele SUA, furios după raportul procurorului de caz

Descrierea nu pică bine imaginii lui Biden, care oricum confundase pentru a doua oară în doar o săptămână doi lideri, unul in viata cu altul mort. Dupa Emmanuel Macron cu Francois Mitterand, de aceasta data i-a a confundat pe Angela Merkel cu Helmuth Kohl. Într-un mic discurs ţinut aseară, Biden s-a apărat şi a susţinut că memoria sa este în continuare una bună.

Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă "cu memorie slabă", notează AFP, citat de Agerpres. "Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie", a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. "Cum naiba îndrăzneşte?", a spus el.

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joi, care îl descrie pe preşedintele american drept "un bărbat în vârstă cu o memorie slabă".

În raportul său de 388 de pagini, procurorul special menţionează în special un interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în cursul căruia a observat că "memoria lui s-a înrăutăţit". "Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte", nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Biden nu va fi urmărit penal după ce a luat documente clasificate. Procurorul a spus că are o memorie slabă, preşedintele SUA a răbufnit: "Cum naiba îndrăzneşte?"