Antena Meniu Search
x

Clipe de groază de la hotelul asediat de terorişti la Kabul. Turiştii au coborât de la etaj pe cearceafuri

Hotelul Intercontinental din Kabul a fost scena unui carnagiu, noaptea trecută. Cel puţin 19 oameni, între care 14 străini, au murit.

Vezi și

Hotelul Intercontinental din Kabul a fost scena unui carnagiu, noaptea trecută. Cel puţin 19 oameni, între care 14 străini, au murit într-o operaţiune revendicată de talibani.

Clienţii hotelului asediat de terorişti evadează pe geamuri, pe frânghii improvizate din ceaşafuri. De la etajul 5, escaladează faţada unul după altul. Principalii vizaţi de atac au fost străinii, spun unii martori.

Atunci când etajul 6 a fost cuprins de flăcări, colegul meu de cameră mi-a spus că nu avem de ales. Murim arşi sau evadăm. Am luat cearşafurile şi le-am legat de balustradă. Am încercat să cobor dar nu aveam suficientă forţă în braţe. Am căzut, este mărturisirea cutremurătoare a unei victime.

Era ora 9 seara, ora locală, când un kamikaze s-a detonat, la intrarea în hotel, pentru a le croi drum celorlalţi. I-au urmat 4 atacatori înarmaţi inclusiv cu lansatoare de rachete portabile, hotărâţi să ucidă cât mai mulţi oameni. Potrivit primelor reconstituiri, comandoul şi-a făcut intrarea într-o ploaie de gloanţe. Clienţi, paznici, personalul hotelului, nimeni nu a fost cruţat. Ca să îi orbească lansau, apoi, grenade.

Unii oameni au fost aruncaţi pe geam, în timp ce alţii au sfârşit în incendiile care au cuprins două etaje ale hotelului. 

"Ajutaţi-ne, înainte să ajungă la noi şi să ne ucidă... " a fost apelul disperat al unui client, preluat de presa internaţională.

În iunie 2011, 20 de oameni au murit într-un atac identic. Atunci, ca şi acum, atentatul a fost revendicat de talibani. Joi, Departamentul de stat american a lansat un avertisment adresat cetăţenilor pe care îi sfătuia să evite deplasările în Kabul şi avertiza că hotelurile sunt vizate de un atac al talibanilor. Pentru moment, nu există informaţii despre români implicaţi în atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Clipe de groază de la hotelul asediat de terorişti la Kabul. Turiştii au coborât de la etaj pe cearceafuri