Antena Meniu Search
x

Bilanţul a crescut la peste 150 de morţi în Indonezia, după ciclonul Seroja, însă numărul deceselor ar fi mult mai mare

Căutarea de supraviețuitori continuă în Indonezia, lovită de ciclonul Seroja, însă decesele continuă să crească, pe măsură ce autorităţile ajung în zonele distruse de furtună.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.04.2021, 11:00

Numărul morţilor continuă să crească în Indonezia, lovită de ciclonul Seroja - Profi Media

Dezastru în Indonezia, după ciclonul Seroja

Agenția de gestionare a dezastrelor din Indonezia a declarat că a înregistrat oficial cel puţin 130 de decese într-un grup de insule din apropierea Timorului de Est, însă cifra ar fi mult mai mare, peste 150. Salvatorii caută zeci de oameni încă dispăruți după inundații și alunecări de teren care au distrus satele din Indonezia și Timorul de Est, lăsând alte mii de persoane fără adăpost.

Ploile torențiale aduse de ciclonul tropical Seroja au acoperit comunitățile mici cu noroi, au dezrădăcinat copaci și au pus pe fugă peste 10.000 de persoane. Echipele de căutare și salvare din Indonezia au anunţat că încearcă să găsească peste 70 de persoane încă dispărute și folosesc excavatoare pentru a săpa în noroaie.

De asemenea, autoritățile spun că se străduiesc să adăpostească evacuații, în timp ce încearcă să prevină orice răspândire a Covid-19. "Acești evacuați au fugit doar cu hainele de pe ei și nimic altceva. Au nevoie de pături, perne, saltele și corturi. Nu avem suficienți anesteziști și chirurgi, dar ni s-a promis că va veni ajutorul. Mulți supraviețuitori au fracturi, pentru că au fost loviţi de pietre, bușteni și resturi", informează autorităţile locale.

Imagini publicate de agenția de căutare și salvare din Indonezia arătau salavatorii săpând după cadavrele acoperite cu noroi, apoi le băgau în saci. Spitalele, podurile și mii de case au fost avariate sau distruse de furtună, care se îndreaptă acum spre coasta de vest a Australiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bilanţul a crescut la peste 150 de morţi în Indonezia, după ciclonul Seroja, însă numărul deceselor ar fi mult mai mare