Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bilanțul taifunului Melor din Filipine a ajuns la nouă morți

Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane în Filipine, potrivit unui nou bilanț publicat miercuri de autorități, informează agenția France Presse

de Redactia Observator

la 16.12.2015 , 09:34

Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane în Filipine, potrivit unui nou bilanț publicat miercuri de autorități, informează agenția France Presse.

Trombele de apă s-au abătut marți seara peste Manila, inundând unele drumuri și perturbând traficul rutier. Apele s-au retras miercuri din capitala care are 12 milioane de locuitori.

Articolul continuă după reclamă

Melor a traversat centrul arhipelagului de la est la vest, după ce a ajuns luni deasupra uscatului pe insula Samar locuită de 1,5 milioane de persoane. În noaptea de marți spre miercuri, taifunul a traversat insula Mindoro, zonă de culturi agricole cu aproximativ 1,2 milioane de locuitori, înainte de a se îndrepta spre Marea Chinei de Sud, potrivit serviciului meteorologic național.

"Inundațiile au început să se retragă, însă oamenii sunt încă pe acoperișuri. Multe case au fost avariate", a spus guvernatorul Mindoro, Aurelio Umali, la postul de radio DZMM.

Furtuna a cauzat evacuarea a sute de mii de locuitori și milioane de oameni au rămas fără energie electrică. Aproximativ 120.000 de persoane au fost dirijate spre adăposturi de urgență, conform Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor.

Statul Filipine este traversat periodic de furtuni de amploare, cu o medie anuală de douăzeci de taifunuri.

Această țară care deține 1.700 de insule este, de multe ori, primul uscat pe care îl întâlnesc taifunurile care se formează în Oceanul Pacific. Oamenii de știință estimează ca virulența furtunilor din ultimii ani se datorează schimbărilor climatice.

Koppu, ultimul taifun care a traversat arhipelagul în luna octombrie a acestui an, a provocat 54 de morți și a determinat autoritățile să evacueze zeci de mii de persoane, amintește AFP.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Bilanțul taifunului Melor din Filipine a ajuns la nouă morți