Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bilanțul victimelor triplului atentat sinucigaș de la Tall Tames a crescut la 22 de morți civili

Bilanțul triplului atentat cu mașină capcană, care a avut loc joi în nord-estul Siriei, a crescut la 22 de morți, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

de Redactia Observator

la 11.12.2015 , 12:19

 Bilanțul triplului atentat cu mașină capcană, care a avut loc joi în nord-estul Siriei, a crescut la 22 de morți, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Un bilanț precedent dat publicității de OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, care dispune de o rețea extinsă de informatori pe întreg teritoriul Siriei, consemna 12 morți, după trei atentate sinucigașe în orașul Tall Tamer, situat în provincia Hassake.

'Cel puțin 22 de civili, între care patru femei și un medic, a fost uciși și bilanțul ar putea să crească, întrucât sunt foarte mulți răniți, care au fost transportați în diferite spitale', a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. 'Există, de asemenea, morți și în rândurile forțelor de securitate kurde', a adăugat el, fără a oferi cifre.

Articolul continuă după reclamă

O explozie a avut loc în apropiere de un spital, iar o alta lângă un post al forțelor kurde, a mai indicat directorul OSDO, fără a preciza locul unde a fost comis cel de-al treilea atentat cu mașină capcană.

Tall Tamer, controlat de forțele siriene kurde, a fost vizat de mai multe ori de jihadiști ai grupării Statul Islamic. Atacurile de joi nu au fost încă revendicate.

În provincia Alep (nord), 12 persoane, între care șapte copii, au fost ucise în ultimele 24 de ore în bombardamente ale rebelilor asupra cartierelor orașului cu același nume, controlate de milițiile loiale președintelui Bashar al-Assad. Din 2012, forțele guvernamentale controlează partea de vest a orașului Alep, iar rebelii partea de est. Cartierele rebele din vechea capitala economică a Siriei sunt în mod regulat ținta raidurilor aeriene ale forțelor regimului.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Bilanțul victimelor triplului atentat sinucigaș de la Tall Tames a crescut la 22 de morți civili