Antena Meniu Search
x

Bill Gates ar putea să o elimine pe Melinda French Gates de la conducerea fundației lor în 2023

Bill Gates şi Melinda French Gates sunt într-o perioadă de test pentru următorii doi ani, după ce şi-au propus să rămână parteneri de afaceri, continuând împreună să conducă fundaţia caritabilă pe care au fondat-o din timpul mariajului.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 12:49

Bill Gates şi Melinda French au divorţat în urmă cu două luni
Bill Gates şi Melinda French au divorţat în urmă cu două luni - Profimedia

Imediat după anunţarea divorţului, în urmă cu două luni, ei au comunicat că vor rămâne împreună la conducerea Fundaţiei Bill & Melinda Gates în calitate de co-preşedinţi. Cu toate acestea însă, miercuri, preşedintele fundaţiei a anunţat un plan de urgenţă pentru a putea asigura continuitatea activităţii fundaţiei, potrivit CNN"Dacă după această perioadă de doi ani, oricare dintre ei consideră că nu pot continua să lucreze în această formulă, Melinda French Gates va demisiona din funcţia de co-preşedinte al fundaţiei", a spus CEO-ul Mark Suzman.

Dacă acest lucru se va întâmpla, Bill Gates ar putea prelua acţiunile pe care fosta lui soţie le deţine în prezent. În urma demisiei, Melinda French ar urma să primească din partea fostului soţ o serie de resurse personale pentru propria sa activitate filantropică, resurse care ar fi complet separate de bugetul fundaţiei.

Conducerea a anunţat investiţii de 15 miliarde de dolari pentru dotarea fundaţiei

"Fundaţia Gates este una dintre cele mai mari fundaţii caritabile din lume, iar fondatorii săi o consideră drept al patrulea copil", a adăugat Suzman. Reputaţia fundaţiei a fost însă afectată imediat după divorţul anunţat oficial în luna mai. Tot la scurtă vreme după divorţ, în presă, au apărut detalii despre presupusul comportament neadecvat pe care Bill Gates l-ar fi adoptat faţă de angajaţii Microsoft în urmă cu zece ani. Într-un alt episod care a afectat imaginea fundaţiei, unul dintre investitorii săi majori, Warren Buffett şi-a dat demisia în urmă cu o lună, fără a specifica în mod clar care este motivul pentru care a dorit să părăsească fundaţia. "Obiectivele mele sunt 100% sincronizate cu cele ale fundaţiei, iar participarea mea fizică nu este în niciun fel necesară pentru a le atinge", a precizat el.

Pe lângă anunţul demisiei lui Buffett, fundaţia a anunţat miercuri că vor fi alocate 15 miliarde de dolari pentru diverse dotări. Gates va extinde, de asemenea, numărul administratorilor pentru a putea aduce noi perspective în cadrul fundaţiei, dar şi pentru a oferi sprijin în ceea ce priveşte alocarea resurselor pentru a asigura stabilitatea fundaţiei.

În cele două decenii de la înfiinţarea fundaţiei, peste 55 de miliarde de dolari a fost suma totală a investiţiilor provenite din bugetul personal al familiei Gates. Banii au fost folosiţi în scopuri diverse, de la iniţiative legate de sănătatea globală, reducerea sărăciei şi până la lansarea globală a vaccinurilor împotriva Covid-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bill Gates ar putea să o elimine pe Melinda French Gates de la conducerea fundației lor în 2023