Antena Meniu Search
x

Motivul divorțului dintre Bill Gates și Melinda. Cei doi au un acord de separare, nu și un contract prenupțial. Cum va fi împărțită averea

Surpriză în lumea bogaţilor. Bill Gates şi soţia sa Melinda divorţează după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să lucreze împreună pentru fundaţia lor de binefacere. După separare însă, averea miliardarului estimată la 130 de miliarde de dolari ar putea fi înjumătăţită. Cei doi au semnat un acord de separare, dar nu au un contract prenupțial. Potrivit documentelor depuse la tribunal Melinda este cea care a solicitat divorțul. 

de Redactia Observator

la 04.05.2021, 11:18

Motivul divorțului dintre Bill Gates și Melinda. Cei doi au un acord de separare, nu și un contract prenupțial. Cum va fi împărțită averea
Bill Gates și Melinda - Getty Images
  • Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi soţia sa Melinda şi-au anunţat, luni, divorţul, după 27 de ani de căsnicie.
  • "După ce ne-am gândit mult şi am muncit mult la relaţia noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei", au anunţat cei doi pe Twitter.
  • Cei doi s-au cunoscut în anii 1980, când Melinda a început să lucreze la Microsoft. Ei s-au căsătorit în Hawaii, în 1994 şi au împreună trei copii.
  • Bill şi Melinda Gates contină să-şi coprezideze fundaţia după divorţ.

Melinda Gates a fost cea care a solicitat divorțul de Bill Gates iar cuplul, unul dintre cele mai bogate din lume, nu are semnat un contract prenupțial, potrivit documentelor publice. Melinda, în vârstă de 56 de ani, a mărturisit că mariajul ei cu Bill Gates a fost „iremediabil distrus” atunci când a oferit în acte un motiv oficial pentru divorț, potrivit dosarului depus la tribunal.

Documentele, depuse luni la Curtea Superioară din King County, Seattle, statul Washington, relevă că perechea are un „acord de separare”, dar nu și un acord prenupțial. Un acord de separare este de obicei semnat la sfârșitul căsătoriei și stabilește condițiile divizării bunurilor și averii cuplului. Acest contract nu a fost inclus în dosarul de divorț, așa că nu este public, dar se pare că va dicta modul în care cuplul își va împărți averea. 

Averea celor doi este estimată la peste 100 de miliarde de dolari, așa că nu este surprinzător faptul că Melinda nu a solicitat sprijin financiar din partea soțului, conform documentelor. Ea și Bill, în vârstă de 65 de ani, au anunțat luni că se vor despărți după 27 de ani de căsătorie și 34 de ani ca pereche. Au trei copii adulți: Jennifer, de 25 ani , Rory de 21 de ani și Phoebe, de 19 ani. Fiecare copil va moșteni 10 milioane de dolari, potrivit unor informații făcute publice în trecut de cuplu. 

Cum arată averea și activitățile filantropice ale cuplului

Pe acelaşi subiect

Divorțul dintre Bill și Melinda Gates va implica decizii complexe cu privire la modul de gestionare a averii lor, relatează Reuters. Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere  de 130,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Gates a renunțat la Universitatea Harvard pentru a co-fonda gigantul tehnologic Microsoft împreună cu prietenul de școală Paul Allen în 1975. Deținea 49% din Microsoft la oferta publică inițială din 1986, ceea ce l-a făcut instantaneu multimilionar.

Odată cu creșterea explozivă a Microsoft, el a devenit rapid cea mai bogată persoană din lume. De atunci a pierdut acest titlu, parțial și pentru că a donat bani pentru cauze filantropice. De asemenea, a fost depășit și din cauza creșterii altor companii. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, directorul executiv al Tesla, Elon Musk și șeful Louis Vuitton, Bernard Arnault, ocupă primele trei locuri pe lista bogăților Forbes.

Cuplul a înființat Fundația Bill & Melinda Gates în Seattle în 2000. Este una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume, axată pe probleme de sănătate publică, educație și schimbări climatice. A cheltuit 1,75 miliarde de dolari pentru inițiative de vaccinare, diagnosticare și cercetare în timpul pandemiei de coronavirus. Fundația a încheiat anul 2019 cu active nete de 43,3 miliarde de dolari și cheltuit 5 miliarde de dolari în 2019 pentru diverse programe în Statele Unite și în întreaga lume. Din 1994 până în 2018, Bill și Melinda Gates au dat fundației peste 36 miliarde de dolari, potrivit site-ului fundației. Și Warren Buffett a donat mai mult de 29 de miliarde de dolari din averea sa către Fundația Gates în 2006, conform documentelor.

Cum se va împărți averea

Cuplul deține o vilă a familiei evaluată în 2020 la 130,8 milioane de dolari. Este lângă lacul Washington, care se află între Seattle și suburbiile din est, inclusiv Redmond, unde Microsoft are sediul central. Detaliile financiare ale partajului nu se cunosc încă. Cei doi își doresc împărțirea activelor comune, conform unui acord de separare la care au ajuns și care a fost depus la Curtea Superioară din King County, Seattle. Statul Washington este unul dintre puținele state americane cu așa-numitele legi privind „proprietatea comună”. Asta înseamnă că majoritatea bunurilor dobândite în cursul căsătoriei aparțin în comun soților și sunt împărțite în mod egal la divorț. Soții pot conveni, de asemenea, că anumite bunuri sunt proprietăți separate, ceea ce înseamnă că aparțin doar unuia dintre ei. Moștenirile se încadrează adesea în această categorie.

Alte detalii despre divorț nu au fost făcute publice, dar acesta ar putea fi unul dintre cele mai scumpe divorțuri din istorie. Când CEO-ul de la Amazon, Jeff Bezos, și soția lui, MacKenzie, s-au despărțit în 2019, cei doi au ajuns la o înțelegere financiară de 38 miliarde de dolari. Suma a făcut-o pe MacKenzie Scott a treia cea mai bogată femeie din lume. 

Fundaţia Gates a anunţat, într-un comunicat separat, că cei doi rămân copreşedintele şi administratorul organizaţiei. ”Ei vor continua să muncească împreună în vederea elaborării şi aprobării strategiei fundaţiei, apărării intereselor fundaţiei şi definirii direcţiei generale a organizaţiei”, se precizează în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Motivul divorțului dintre Bill Gates și Melinda. Cei doi au un acord de separare, nu și un contract prenupțial. Cum va fi împărțită averea