Antena Meniu Search
x

Bill Gates și Melinda Gates divorțează. Cei doi pun capăt unui mariaj de 27 de ani

Bill și Melinda Gates au ales să pună capăt căsătoriei de 27 de ani. Anunțul divorțului a fost făcut pe Twitter chiar de Bill Gates care a publicat o declarație comună a cuplului. Cei doi au împreună trei copii.

de Redactia Observator

la 04.05.2021, 01:21

Bill Gates și Melinda Gates divortează. Cei doi pun capăt unui mariaj de 27 de ani
Bill Gates și Melinda Gates - Profimedia
  • Bill și Melinda Gates s-au căsătorit în 1994, iar cofondatorul Microsoft a anunțat că cei doi vor divorța.
  • Bill Gates cheltuie o mare parte din averea sa de 130 de miliarde de dolari pentru acte de caritate prin Fundația Bill și Melinda.
  • Cei doi au împreună trei copii.

”După multă gândire și multă muncă în relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, a spus Bill Gates într-un mesaj pe Twitter. „În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă”.

Cum s-au cunoscut Bill și Melinda Gates

Perechea s-a căsătorit în 1994, la șapte ani după ce Melinda s-a alăturat Microsoft ca manager. Când Bill Gates a invitat-o pentru prima dată să iasă cu el, a întrebat-o dacă poate să iasă "peste două săptămâni". Când Melinda a răspuns „Habar n-am ce fac peste două săptămâni”, Bill i-a transmis că „nu ești suficient de spontană pentru mine”. După ce i-a luat numărul de telefon, a sunat-o chiar în aceeași zi, potrivit Business Insider

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Câți bani moștenesc cei trei copii ai cuplului Gates

Cei doi au trei copii împreună. Fiecare copil va moșteni 10 milioane de dolari, restul banilor urmând să fie folosiți pentru acte de caritate. Cuplul Gates a anunțat în urmă cu mulți ani că își va cheltui miliardele pe cauze filantropice, în special prin Fundația Bill și Melinda Gates.

Cu cât a crescut averea lui Bill Gates în pandemie

Bill Gates are o avere netă estimată la 124 miliarde dolari, în creștere de la 98 miliarde dolari în 2020, potrivit Forbes. El este pe locul 4 în clasamentul miliardarilor lumii, întocmit de Forbes. Tot Forbes a numit-o pe Melinda Gates una dintre cele mai puternice femei din filantropie, plasând-o pe locul 5 în Clasamentul Celor mai Puternice Femei din 2020.

Bill și Melinda au promis că își vor cheltui averea sprijinind cauze filantropice, în special prin Fundația Bill și Melinda Gates. Au lansat fundația în 2000 și au acordat miliarde de dolari pentru probleme precum sănătatea globală, sărăcie și educație. În 2010, au lansat The Giving Pledge împreună cu investitorul miliardar Warren Buffett, un angajament de a dona cea mai mare parte a averii lor pentru acte filantropice în timpul vieții lor sau după moartea lor. Fundația Bill și Melinda Gates a donat peste 250 de milioane de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului de când a început pandemia în martie 2020.

Detaliile despre divorț nu au fost făcute publice, dar acesta ar putea fi unul dintre cele mai scumpe divorțuri din istorie. Când CEO-ul de la Amazon, Jeff Bezos, și soția lui, MacKenzie, s-au despărțit în 2019, cei doi au ajuns la o înțelegere financiară de 38 miliarde de dolari. Suma a făcut-o pe MacKenzie Scott a treia cea mai bogată femeie din lume. Divorțul cuplului Gates va ridica întrebări și în lumea non-profit, mai ales despre ce impact va avea despărțirea asupra deciziilor fundației Gates cu privire la investiții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bill Gates și Melinda Gates divorțează. Cei doi pun capăt unui mariaj de 27 de ani