Antena Meniu Search
x

Bisericile și muzeele, transformate în centre de vaccinare anti-COVID, în Italia. În Veneția, oamenii sunt vaccinați în taxiuri acvatice

Italia vrea să accelereze campania de vaccinare anti-COVID și, prin urmare, a transformat spații mai puțin obișnuite, precum bisericile, muzeele sau taxiurile acvatice, în centre pentru administrarea dozelor de vaccin. 

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 10:24

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Potrivit publicației Corriere della Sera, în Veneția, începând de luni, cetățenii vor fi vaccinați pe un vaporetto, un taxi acvatic, care va acosta într-o locație anunțată, pentru vaccinarea pensionarilor de peste 80 de ani.

În Monza, tribunele amenajate în jurul circuituilui de motociclism ar putea deveni, de asemenea, centre de vaccinare în weekenduri, scrie DPA.

Pe de altă parte, la Napoli, în sudul Italiei, muzeele sunt folosite pe post de centre pentru inocularea populației, iar imediat după vaccinare, cetățenii ar putea profita de ocazie pentru a vedea și expozițiile actuale. 

Pe insula Sicilia, campania de vaccinare se desfășoară în numeroase biserici și parohii catolice. Sicilienii ar putea lua parte la ritualurile bisericești și pot fi vaccinați în același timp.

Reprezentanții regiunii și ai bisericii au încheiat un acord special în acest sens, a scris agenția de știri ANSA.

Italia și-a propus să vaccineze 80% din populație până la sfârșitul verii, adică până în septembrie. Până în prezent, au fost administrate peste 11 milioane de doze în țara care numără 60 de milioane de cetățeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bisericile și muzeele, transformate în centre de vaccinare anti-COVID, în Italia. În Veneția, oamenii sunt vaccinați în taxiuri acvatice