Bisericile și muzeele, transformate în centre de vaccinare anti-COVID, în Italia. În Veneția, oamenii sunt vaccinați în taxiuri acvatice

De Redactia Observator.
Publicat: 05.04.2021, 10:20.
Actualizat: 05.04.2021, 10:24

Italia vrea să accelereze campania de vaccinare anti-COVID și, prin urmare, a transformat spații mai puțin obișnuite, precum bisericile, muzeele sau taxiurile acvatice, în centre pentru administrarea dozelor de vaccin. 

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

Potrivit publicației Corriere della Sera, în Veneția, începând de luni, cetățenii vor fi vaccinați pe un vaporetto, un taxi acvatic, care va acosta într-o locație anunțată, pentru vaccinarea pensionarilor de peste 80 de ani.

În Monza, tribunele amenajate în jurul circuituilui de motociclism ar putea deveni, de asemenea, centre de vaccinare în weekenduri, scrie DPA.

Pe de altă parte, la Napoli, în sudul Italiei, muzeele sunt folosite pe post de centre pentru inocularea populației, iar imediat după vaccinare, cetățenii ar putea profita de ocazie pentru a vedea și expozițiile actuale.

Pe insula Sicilia, campania de vaccinare se desfășoară în numeroase biserici și parohii catolice. Sicilienii ar putea lua parte la ritualurile bisericești și pot fi vaccinați în același timp.

Reprezentanții regiunii și ai bisericii au încheiat un acord special în acest sens, a scris agenția de știri ANSA.

Italia și-a propus să vaccineze 80% din populație până la sfârșitul verii, adică până în septembrie. Până în prezent, au fost administrate peste 11 milioane de doze în țara care numără 60 de milioane de cetățeni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.