Antena Meniu Search
x

Boeing-ul 737 al lui Antony Blinken s-a defectat la Davos. Avionul a suferit o problemă critică și nu a mai putut decola

Boeing-ul 737 al lui Antony Blinken s-a defectat la Davos în Elveția. Secretarul de stat al SUA a trebuit să schimbe avionul pentru a se întoarce la Washington. Potrivit CNN a fost vorba de o defecțiune critică, legată de o scurgere de oxigen.

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 11:57

Boeing-ul 737 al lui Antony Blinken s-a defectat la Davos. A fost nevoit să schimbe avionul
Boeing-ul 737 al lui Antony Blinken s-a defectat la Davos. A fost nevoit să schimbe avionul - Profimedia

Secretarul de stat american Antony Blinken, care a participat la Forumul Economic de la Davos, a fost nevoit să îşi amâne miercuri plecarea din Elveţia din cauza unei probleme tehnice la avionul său.  Şeful diplomaţiei americane, care s-a aflat o zi şi jumătate în celebra staţiune de schi pentru a participa la Forumul Economic Mondial, nu a putut părăsi Zurich la ora prevăzută din cauza a ceea ce un oficial american a calificat drept o "defecţiune critică" a avionului său, cauzată de o scurgere de oxigen.

Un alt avion mai mic a fost trimis pentru a-l prelua, în timp ce membrii delegaţiei sale s-au întors la Washington cu un zbor de linie. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, a declarat miercuri că avionul a suferit o problemă mecanică. 

Blinken folosește un Boeing 737 modificat. Problemele legate de aeronave nu reprezintă ceva ieşit din comun pentru secretarul de stat, care depinde de o flotă îmbătrânită de avioane oficiale, a cărei reînnoire Congresul este reticent să o finanţeze.

Aceasta este și cea mai recentă lovitură pentru reputația companiei Boeing. Pe 5 ianuarie, un avion al companiei Alaska Airlines a rămas fără o ușă la scurt timp după decolare, când se afla la 5000 de metri înălțime.

Blinken a efectuat patru călătorii în Orientul Mijlociu, vizitând adeseori mai multe ţări pe zi, de la atacul sângeros comis la 7 octombrie de Hamas împotriva Israelului, care a răspuns cu o campanie militară de amploare în Fâşia Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Boeing-ul 737 al lui Antony Blinken s-a defectat la Davos. Avionul a suferit o problemă critică și nu a mai putut decola