Antena Meniu Search
x

Bombardamente intense la Damasc! Armata siriană încearcă să-i alunge pe rebeli

Forțele regimului sirian au bombardat intens miercuri poziții ale rebelilor la Damasc și în împrejurimi, în încercarea de a-i alunga pe insurgenții care încercuiesc o mare parte a capitalei siriene

Forțele regimului sirian au bombardat intens miercuri poziții ale rebelilor la Damasc și în împrejurimi, în încercarea de a-i alunga pe insurgenții care încercuiesc o mare parte a capitalei siriene

'Armata a început o operațiune militară în această dimineață cu scopul de a extinde banda de securitate în jurul zonelor controlate de armată', a afirmat o sursă militară. '(Armata) a început din Jobar cu operațiuni limitate, dar precise și eficiente împotriva centrelor și liniilor de apărare utilizate de grupurile armate pentru a supraveghea restul capitalei. Aviația siriană este în acțiune, dar nu și cea rusă', a precizat interlocutorul agenției AFP.

Aliată a președintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană împotriva grupărilor 'teroriste' în Siria, cu referire la toți oponenții regimului de la Damasc.

Cartierul Jobar, situat în estul capitalei siriene și părăsit de populație, este un câmp de luptă de peste doi ani. Confruntările între armată și rebeli au loc mai ales în tuneluri sau printre ruinele clădirilor unde se ascund lunetiști.

Acest loc strategic duce direct spre centrul Damascului și deschide accesul spre Ghouta orientală, regiune agricolă la est de capitala siriană, unde majoritatea localităților sunt în mâinile rebelilor.

Armata siriană a încercat de mai multe ori în ultimul timp să-i alunge pe rebeli din cartierul Jobar, dar fără succes, și este acuzată cu regularitate de bombardarea capitalei, pornind chiar din acest cartier.

'Bombardamentele cu artileria grea, rachete și alte tipuri de proiectile au început în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT) și au durat trei ore. Au fost foarte violente', a afirmat un localnic care trăiește în apropiere.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), aviația a efectuat cel puțin opt raiduri deasupra cartierului Jobar, în timp ce la sol s-au dat lupte grele între trupe ale armatei, miliții pro-regim și Hezbollahul libanez, pe de o parte, și Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, și rebeli islamiști, pe de altă parte.

Alte bombardamente aeriene și de artilerie au vizat mai multe localități ocupate de rebeli în jurul orașului Damasc. Doi copii au fost uciși la Duma, la nord-est de capitala siriană, potrivit OSDO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bombardamente intense la Damasc! Armata siriană încearcă să-i alunge pe rebeli