Antena Meniu Search
x

Video Boris Becker, eliberat din închisoare. Fostul campion de la Wimbledon va fi deportat în Germania

Legenda tenisului mondial, Boris Becker, a fost eliberat astăzi din închisoarea englezească unde a intrat în primăvară pentru fraudă şi va fi deportat în Germania. Triplu campion la Wimbledon, Becker nu mai are voie să calce 10 ani în Regatul Unit. O instanţă de la Londra l-a condamnat la doi ani şi jumătate pentru că nu a declarat o avere de trei milioane de euro - bani şi o vilă - ca să evite plata datoriilor. "Reputaţia mea este la pământ, dar o voi ridica din nou", a spus Becker.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 20:39

Vezi și

Fostul tenisman german Boris Becker, în vârstă de 55 de ani, a fost eliberat dintr-o închisoare britanică, a anunțat joi guvernul, ceea ce înseamnă că se așteaptă ca acesta să fie deportat din țară, după ce primise o pedeapsă de doi ani și șase luni cu încarcerare, relatează Reuters.

De ce a fost închis Boris Becker

În aprilie, Becker, de șase ori campion de Grand Slam, a fost închis pentru doi ani și șase luni de către un tribunal londonez pentru că a ascuns sute de mii de lire sterline în bunuri, după ce a fost declarat în faliment. "Orice cetățean străin care este condamnat pentru o infracțiune și primește o pedeapsă cu închisoarea este luat în considerare pentru expulzare cu prima ocazie", a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat citat de Mediafax, refuzând totodată să comenteze direct cazul lui Becker.

Becker fusese condamnat anterior pentru evaziune fiscală în Germania în 2002, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Fostul mare jucător de tenis a câștigat prima sa finală la Wimbledon în 1985, la vârsta de 17 ani, devenind cel mai tânăr și primul jucător care nu era între capii de serie care a câștigat titlul la simplu masculin. El a mai câștigat alte două titluri la Wimbledon.

Becker a negat toate acuzațiile legate de procedurile judiciare de la Londra, spunând că a cooperat în cadrul procedurii de faliment - oferind chiar și verigheta - și că s-a bazat pe consilierii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Boris Becker, eliberat din închisoare. Fostul campion de la Wimbledon va fi deportat în Germania