Antena Meniu Search
x

Boris Johnson: ''Acțiunile nesăbuite ale lui Putin pot amenința securitatea întregii Europe!''

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson spune că ''acțiunile nesăbuite ale președintelui Putin pot amenința în mod direct securitatea întregii Europe'', potrivit celor discutate în cadrul unui apel între acesta și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 07:52

Boris Johnson
Boris Johnson - Profimedia Images

Apelul a avut loc la scurt timp după ce a apărut vestea despre un incendiu la centrala nucleară Zaporojie din sud-estul Ucrainei. O purtătoare de cuvânt de la Downing Street a calificat situația drept ''gravă şi îngrijorătoare'', adăugând: ''Amândoi liderii au convenit că Rusia trebuie să înceteze imediat atacul asupra centralei și să permită accesul neîngrădit al serviciilor de urgență la centrală''.

Johnson a mai spus că Marea Britanie va ''face tot posibilul pentru a se asigura că situația nu se va deteriora în continuare''. Acesta va ridica problema legată de Rusia la o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. ''Amândoi liderii au fost de acord că o încetare a focului este crucială'', a spus purtătorul de cuvânt al Downing Street, notează BBC

Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie, după un atac al rușilor

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, situată în sud-estul Ucrainei, după un atac al rușilor, informează BBC News. Dmytro Orlov, primarul localităţii învecinate Enerhobar, a declarat în cursul nopţii că incendiul a izbucnit din cauza "atacurilor continue cu obuze ruse asupra unităţilor complexului nuclear".

''O ameninţare la adresa securităţii mondiale", a spus primarul, care a precizat că focul a fost provocat de bombardamentul continuu asupra clădirilor şi unităţilor centralei. Anterior, el anunţase lupte intense între forţele ucrainene şi cele ruseşti la periferia oraşului.

Din fericire, incendiul de la centrala nucleară a fost stins, potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei. "La ora 06:20, incendiul de la clădirea de antrenament al CNE Zaporojie din Enerhodar a fost stins. Nu există morți sau răniți", se arată în comunicat, potrivit CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson: ''Acțiunile nesăbuite ale lui Putin pot amenința securitatea întregii Europe!''