Antena Meniu Search
x

Boris Johnson, în centrul unui scandal uriaș. Premierul britanic ar fi spus că preferă să vadă mii de cadavre decât să mai impună un nou lockdown

Premierul Marii Britanii este în centrul unui scandal uriaș, după ce surse politice au declarat că șeful Guvernului ar fi spus, anul trecut, că preferă să vadă grămezi de cadavre decât să mai impună un nou lockdown, potrivit The Guardian.

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 11:42

Premierul britanic Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Săptămână de foc pentru prim-ministrul Boris Johnson. După ce opoziţia laburistă britanică a cerut o anchetă cu privire la modul în care Johnson a vrut să-și finanțeze lucrările de mdoernizare la apartamentul său, acum șeful Guvernului britanic se confruntă cu o nouă controversă.

Surse politice au dezvăluit că, anul trecut, Johnson ar fi declarat că preferă să vadă cum se adună cadavrele cu mile decât să mai impună un nou lockdown. „Nu mai vreau alte nenorocite de lockdown-uri. Lăsați cadavrele să se adune cu miile”.

Confruntat cu furia rudelor îndurerate ale britanicilor uciși de COVID-10, Johnson a negat că ar fi pronunțat aceste cuvinte. 

Potrivit Daily Mail, Johnson ar fi făcut acest comentariu la sfârșitul anului trecut, într-o ședință din biroul său de pe Downing Street și nu în cadrul întrunirii oficiale a Cabinetului său, în care a fost aprobată o nouă carantină de patru săptămâni pe teritoriul UK. 

Pe acelaşi subiect

O sursă din Downing Street a declarat, pentru The Guardian, că acele comentarii au fost făcute din frustrare și a subliniat că premierul a continuat cu un al treilea blocaj, în luna ianuarie 2021.

Boris Johnson se apără

Michael Gove, cancelarul ducatului Lancaster, l-a apărat pe prim-ministru în Camera Comunelor.

"Am fost la întâlnirea din acea după-amiază cu prim-ministrul și alți miniștri... Acesta este un prim-ministru care a fost, la rândul său, la terapie intensivă (n.r. din cauza infectării cu coronavirus. Ideea că ar spune un astfel de lucru mi se pare incredibilă. Eram în acea cameră, nu am auzit niciodată un limbaj de acest gen". 

În urma acestui scandal, Boris Johnson a declarat că remarcile respective "o prostie". 

„Ceea ce cred este că această țară a făcut o treabă uimitoare cu lockdown-urile. Și au fost foarte dificile, dure pentru oameni. Nimeni nu vrea să intre în lockdown, dar ne-au ajutat. Disciplina pe care au arătat-o cetățenii ​​ne-a ajutat să scădem considerabil numărul de cazuri”.

Purtătorul de cuvânt al șefului Guvernului a respins, de asemenea, aceste acuzații. „Acest lucru este neadevărat. Boris Johnson a negat că a spus asta”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson, în centrul unui scandal uriaș. Premierul britanic ar fi spus că preferă să vadă mii de cadavre decât să mai impună un nou lockdown